Wordt gemeenteschool De Duinpieper in Westende afgebroken?

Het is nog niet zeker dat De Duinpieper zal worden afgebroken.
Matthias Feyen

“De gemeenteschool van Westende wordt dan toch volledig afgebroken”, meldt de vriendenkring van De Duinpieper op zijn blog. Het punt komt donderdagavond aan bod tijdens de gemeenteraad.

“Schepen van Onderwijs Bart Vandekerckhove heeft ons het leuke nieuws gemeld dat de huidige gebouwen van de Duinpieper volledig afgebroken zullen worden”, steekt de vriendenkring van De Duinpieper van wal.

“Geen renovatie dus, er komt een volledig nieuwe school. Dat wil natuurlijk zeggen dat we tijdelijk niet meer in de Henri Jasparlaan kunnen blijven. Gedurende een tweetal schooljaren zullen we verhuizen naar de Calidris enkele honderden meters verderop. Geen containerklassen dus, alle leerjaren krijgen een eigen klaslokaal, er zal een turnzaal, een eetzaal en toiletten zijn en voor de kleuter- en de lagere afdeling komen er gescheiden speelplaatsen. De ouders hebben er voldoende parkeergelegenheid. De effectieve verhuisdatum ligt nog niet vast. Verdere info hierover volgt later. De geplande opening van de nieuwbouw zou in september 2020 zijn, onder voorbehoud. De schepen zal in de nabije toekomst alle ouders uitnodigen op een uitgebreid infomoment”, aldus nog de blogpost van de vriendenkring van De Duinpieper.

Advies van Onroerend Erfgoed

Geert Verdonck (Progressief Kartel) interpelleert over de kwestie op de gemeenteraad van donderdag 9 november. “Op een eerdere gemeenteraad stelde ik aan de burgemeester de vraag of er rekening zou worden gehouden met het advies van Onroerend Erfgoed, met name het advies om de onderwijzerswoning en de beeldbepalende gevels van het schoolgebouw te bewaren en dus te integreren in de nieuwbouw. De burgemeester heeft mij toen tijdens de gemeenteraad mondeling verzekerd dat dat zeker zo was. Op basis van deze verklaring hebben wij dan ook onze goedkeuring verleend aan het agendapunt”, klinkt het.

“Het is niet zeker dat De Duinpieper wordt afgebroken, die communicatie lijkt me wat voorbarig”, reageert schepen van Onderwijs Bart Vandekerckhove (Open VLD). “Er zijn twee kandidaten om het project te realiseren. Het schepencollege heeft onlangs een voorkeursbieder aangeduid op het gunningsverslag, maar de gunning zelf is nog niet gebeurd. Geen van beide kandidaten houdt rekening met het advies van Onroerend Erfgoed”, weet de schepen.

Nog geen bouwvergunning

“Er zijn nog enkele stappen te nemen vooraleer de bouwvergunning er is. Verdere gesprekken volgen nog, het schepencollege moet zich nog buigen hierover. De tijdelijke locatie van de school wordt inderdaad de Calidris”, aldus nog schepen Bart Vandekerckhove (Open VLD).

(MF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.