Winnaars tekenwedstrijd zitten in dezelfde school

V.l.n.r. schepen van Klimaat en Leefmilieu Bert Herrewyn, Nand De Craemere, Anna Desmet, schepen van Nette Stad Ruth Vandenberghe, Mathis Hens en Jasper Toye. © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

De stad Kortrijk organiseert jaarlijks een tekenwedstrijd om leerlingen uit het basisonderwijs kennis te laten maken met het klimaatbeleid. Uitzonderlijk kwamen de vier winnende leerlingen uit dezelfde school: de Vrije Centrumschool Marke.

De tekenwedstrijd is een van de acties in het duurzaamheidscharter, dat afgesloten wordt tussen de stad Kortrijk, politiezone Vlas en de Kortrijkse scholen. Er zijn acties rond klimaat, duurzame mobiliteit, natuur, energie, water, duurzame voeding, gelijke onderwijskansen, mondelinge vorming en sociale vaardigheden.

650 leerlingen uit 65 verschillende scholen stuurden een tekening in. Een professionele jury koos vier winnaars. De vier winnende tekeningen komen op de glasbollen. Aangezien de vier winnaars allen heel toevallig uit de Vrije Centrumschool in Marke kwamen, werd de eerste glasbol voorgesteld op de parking aan de Hellestraat, die naast de school gelegen is.

Geschenkenpakketje

De winnaars waren samen met hun ouders aanwezig op de onthulling van de eerste glasbol. “Normaliter worden de 20 laureaten uitgenodigd en heffen we het glas op de vier winnaars, maar door de coronamaatregelen moesten we dit beperkter houden en is er ook geen glas,” vertelt schepen Bert Herrewyn. De vier winnaars kregen wel een geschenkenpakketje. Ze kregen ook hun originele tekening weer mee naar huis.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten