Wijkschool Middelburg maakt een promotievideo: “Familiaal karakter van de school is onze troef”

In wijkschool Middelberg wordt veel aandacht besteed aan samen spelen en ontdekken.© (Foto AVH)
In wijkschool Middelberg wordt veel aandacht besteed aan samen spelen en ontdekken.© (Foto AVH)
Redactie KW

In de aanloop naar het volgende schooljaar promoten scholen op allerhande manieren hun werking om nieuwe leerlingen aan te werven. Dat is ook het geval bij de wijkschool in Middelburg. “We zetten de leerkracht hier zo dicht mogelijk bij het kind”, legt directeur Karim Hermie uit.

Het jaarlijkse schoolfeest kan dit jaar, net zoals bij veel andere scholen, niet doorgaan. Daarnaast werden ook de jaarlijkse kijkmomenten voor kleuters geannuleerd. “In normale omstandigheden lokken we met die peuterkijkdagen heel wat bezoekers. Zo kunnen peuters en hun ouders eens komen kijken en meespelen om te beleven hoe het is om op onze school te zitten”, legt directeur Karim Hermie uit.

Om op een andere manier promo te maken, creëerde het leerkrachtenteam een promofilmpje. “Daarin tonen we het landelijke en familiale karakter van onze school. We zijn gelegen in Middelburg, maar verwelkomen ouders en kinderen uit een ruimere regio.”

Iedereen komt hier in een warm nest terecht

“Het is schattig om te zien hoe de grote kinderen de kleintjes helpen en zo goed voor elkaar zorgen”, zeggen kleuterjuffen Petra en Kimmy. “Dat zorgend karakter staat bij ons centraal”, gaat Hermie verder. “We vinden het heel belangrijk dat het familiale karakter wordt doorgetrokken. Kinderen moeten zich hier op hun gemak voelen. Iedereen komt hier in een warm nest terecht waarbij de leerkrachten zo dicht mogelijk bij de kinderen staan. Zo trekken we het veilige nest dat kinderen thuis hebben, door naar de schoolomgeving.”

School met een hart

De medewerkers van de wijkschool spenderen veel aandacht en tijd aan het samen spelen, ontdekken en leren. “We merken vaak dat kinderen uit het eerste en tweede leerjaar, de jongere peuters en kleuters mee op sleeptouw nemen”, zegt de directeur. “De wijkschool Middelburg is echt een school met een hart”, vult juf Heidi aan. “Er is een zeer actieve ouderraad en het hele dorp sluit de school in z’n armen. Enkele jaren geleden mochten we zelfs K3 ontvangen naar aanleiding van een wedstrijd die we wonnen.”

De school uit Middelburg ontvangt kinderen van peuterleeftijd tot en met het tweede leerjaar. Voor meer informatie kunt u surfen naar www.dearkmaldegem.be/middelburg/ of bellen naar 050 71 23 81. (AVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier