West-Vlaamse onderwijsinfrastructuur krijgt financiële injectie van ruim 4 miljoen euro

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts laat in een persbericht weten dat er grote investeringen in de schoolinfrastructuur gepland staan.©NICOLAS MAETERLINCK BELGA
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts laat in een persbericht weten dat er grote investeringen in de schoolinfrastructuur gepland staan.©NICOLAS MAETERLINCK BELGA
Phebe Somers

Gesubsidieerde schoolbesturen in West-Vlaanderen kunnen de komende jaren een beroep doen op extra financiële steun voor bouw- en renovatieprojecten. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) voorziet hiervoor een potje van 4.114.657 euro. “Het is onze grootste ambitie om de onderwijskwaliteit in Vlaanderen op te krikken”, zegt Weyts. “Daarvoor zijn ook kwaliteitsvolle klaslokalen en schoolgebouwen noodzakelijk.”

Het gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs in Vlaanderen krijgt een duwtje in de rug. In totaal gaat het over een investering via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs van ruim 24 miljoen euro. Concreet zou dit 125 bouw- en renovatieprojecten moeten ten goede komen. Daarnaast voorziet de Vlaamse regering nog een apart budget van een half miljard euro voor scholenbouw.

Kwaliteitsvol onderwijs

De bedoeling van de 4 miljoen euro steun voor de West-Vlaamse scholen is om de schoolinfrastructuur naar een hoger niveau te tillen. Dat wil zeggen dat er naast nieuwbouwprojecten om extra capaciteit te creëren, ook verouderde klaslokalen worden gerenoveerd. “Zo bouwen we verder aan een betere onderwijskwaliteit voor onze leerlingen”, aldus Ben Weyts in het persbericht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier