Werken voor nieuwbouw BKO De Paddestoel gestart

(foto CGRA)
Redactie KW

De containers van buitenschoolse kinderopvang (BKO) De Paddestoel zijn na dertig jaar uit het straatbeeld verdwenen. Op dezelfde plaats in de Sint-Arnolduslaan komt een nieuwbouw, waar de BKO straks duurzamer en functioneler aan de slag kan.

De opening van de nieuwe locatie, die door toepassing van energiezuinige technieken gecombineerd met hernieuwbare energie bijna energieneutraal zal zijn, is voorzien in april 2023. Tijdens de bouwwerken is de opvang ondergebracht in het Sint-Lodewijkscollege in Brugge. “De containers boden niet langer het comfort waar een hedendaagse, flexibele kinderopvang nood aan heeft. We hebben binnen De Paddestoel en onze andere opvanginitiatieven voortdurend aandacht voor de sociale, economische en pedagogische functie van onze dienstverlening. De kracht van het kind staat centraal. In de nieuwe infrastructuur vertalen we dat bijvoorbeeld in vast meubilair op kindhoogte, maar net zo goed in een keuken die toegankelijk is voor de kinderen om in te werken. De nieuwbouw zal een kwalitatieve ontmoetingsplek worden, in de breedste zin van het woord”, zegt directeur Tim Maenhout van De Blauwe Lelie.

In functie van kind

Architectuurbureau Vaneeckhout uit Roeselare tekende het concept. “De inplanting van het gebouw langs het verbrede voetpad en de speelhallen die zo ontworpen zijn dat er vanuit alle hoeken supervisie is, verzekeren een hoge graad van veiligheid. Het groen achteraan is de ideale speeltuin. Naast drie mooie zalen is er ook een polyvalente, afzonderlijk verhuurbare speelruimte”, aldus zaakvoerder Jo Vaneeckhout.

“De nieuwbouw wordt een toekomstgerichte, duurzame, lichtrijke en uitnodigende opvangplek. Kinderen kunnen er voor en na schooltijd terecht om even tot rust te komen, schooltaken op te volgen, te spelen en anderen te ontmoeten. Er wordt gewerkt met duurzame materialen en we hebben aandacht voor ventilatie, veiligheid en bewegingsruimte. Daarmee geven we als zorgverlener en als bestuur duidelijk aan dat we ook een hart hebben voor de jongste inwoners”, besluit schepen van Sociale Zaken Pablo Annys. (CGRA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.