Werken aan speelplaats van basisschool Mikado eindelijk gestart

Eindelijk zijn de opsmukwerken aan de speelplaats van basisschool Mikado gestart. Dat is exact een jaar later dan voorop gesteld.

De werken zijn gestart met een jaar vertraging. © EVW

De 140 scholieren van Basisschool Mikado in Markegem zullen zich vanaf volgend schooljaar kunnen uitleven op een volledig vernieuwde speelplaats. Dat is wel een jaar later dan aanvankelijk voorzien. “De werken waren al bedoeld voor de vorige zomervakantie”, zegt directrice Katty. “Omdat we pas in augustus 2014 de goedkeuring voor de subsidies kregen, konden de werken toen niet meer gestart worden.” Maar met een jaartje uitstel is het nu toch zover.

De laatste jaren begon de speelplaats hier en daar te verzakken. Af en toe werd er al eens een stuk opgelapt om de veiligheid te garanderen. Door de rioleringswerken van Aquafin diende de school te zorgen voor een gescheiden rioleringsstelsel. Het was dan ook het ideale moment om de speelplaats onder handen te nemen.

Combinatietoestel

De school laat de oude tegels volledig verwijderen en herschikt de bestaande speeltoestellen. Er komt een nieuw combinatietoestel voor de kleuters. Daaronder komen valtegels. De bestaande, donkere en lage, overkapping wordt grotendeels afgebroken. De muur aan de straatkant wordt vervangen door een draadafsluiting tot waar het afdak blijft staan.

De werken kosten ongeveer 85.000 euro waarvan 70 procent gesubsidieerd. Het saldo betaalt de school. Met een strakke planning zou alles in orde moeten zijn tegen 31 augustus, klaar voor het nieuwe schooljaar.

(EVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.