Waregemse school Torenhof sluit preventief de deuren voor alle leerlingen van het lager

Olaf Verhaeghe

Na de DuizendPlusPoot in deelgemeente Sint-Eloois-Vijve sluit ook basisschool Torenhof uit Waregem tijdelijk de deuren. Donderdag en vrijdag 18 en 19 maart blijft de lagere school dicht. De kleuterschool is wel open. In Sint-Eloois-Vijve worden intussen ook alle jeugd-, sport- en culturele activiteiten tijdelijk stopgezet.

De basisschool Torenhof uit Waregem sluit vanaf donderdag tijdelijk de deuren voor alle leerlingen van het lager. Dat bevestigt burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V) nadat de ouders van de leerlingen in de loop van woensdagnamiddag een mail kregen toegestuurd. De peuters en kleutertjes uit het eerste en tweede kleuter kunnen wel nog naar school.

Omdat het aantal coronabesmettingen bij leerlingen en leerkrachten te snel oploopt, ziet het schoolbestuur zich gedwongen om twee zogenaamde ‘afkoelingsdagen’ in te lassen. De rest van de week zullen er dan ook geen lessen georganiseerd worden voor de leerlingen van de lagere school. Voor een beperkt aantal leerlingen wiens ouders geen opvangmogelijkheden hebben, wordt een oplossing op school voorzien.

“Er blijven meldingen bijkomen, zowel van nieuwe besmettingen als van mensen die in quarantaine moeten”, schetst schepen van Onderwijs Jo Neirynck (CD&V). “In Torenhof zit intussen de helft van het personeel al dan niet ziek thuis, wat de werking op school in het gedrang brengt. We hebben er daarom voor gekozen om even op de pauzeknop te duwen, wat rust in te bouwen om hopelijk na het weekend opnieuw te kunnen draaien.” Maandag worden normaal dan ook alle leerlingen opnieuw op school verwacht.

Geen sport- en jeugdactiviteiten

Het derde kleuter was al thuis, zij werden na een aantal besmettingen in het klasje al in quarantaine geplaatst tot het einde van deze week. Ook de voor- en naschoolse opvang blijft tot en met vrijdag 19 maart gesloten. Torenhof is de tweede Waregemse school die deze week onder druk van stijgende coronacijfers dichtgaat. Ook DuizendPlusPoot in Sint-Eloois-Vijve blijft tot maandag 29 maart gesloten.

Nog in Sint-Eloois-Vijve valt het socioculturele leven noodgedwongen even stil. “Geen Chiro, geen voetbaltrainingen, geen judo, geen muziekschool…”, duidt schepen Neirynck. “We hebben ook daar beslist om een week alles van jeugd-, sport- en culturele activiteiten voor jong en oud even te laten rusten. Hopelijk kunnen we na die afkoelingsperiode opnieuw alles opstarten.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.