Wandel- en fietszoektocht bij GBS ’t Mozaïek in Eernegem

Een deel van het enthousiaste bestuur van de vriendenkring van GBS 't Mozaiëk met Lieve Verhé, Feike Jonckheere, voorzitter Mick Dumarey, Sarah Van De Meirssche en Wim Dewulf dat voor het eerst een fotozoektocht organiseert.© Foto Coghe
Een deel van het enthousiaste bestuur van de vriendenkring van GBS 't Mozaiëk met Lieve Verhé, Feike Jonckheere, voorzitter Mick Dumarey, Sarah Van De Meirssche en Wim Dewulf dat voor het eerst een fotozoektocht organiseert.© Foto Coghe
Redactie KW

Voor het eerst organiseert de vriendenkring van ’t Mozaïek een wandel- en fietszoektocht. Het bestuur van de Vriendenkring, dat bestaat uit ouders en leerkrachten, waagt zich ook dit jaar nog niet aan zijn traditionele schoolfeest.

Op dat traditionele schoolfeest zien ouders en grootouders hun (klein)kinderen in actie op de dansvloer, met een ingestudeerde choreografie. Een uitdaging voor sommige kinderen, maar vooral een belangrijk sociaal ontmoetingsmoment voor jong en minder jong. Om die sociale verbondenheid met de school niet uit het oog te verliezen, wordt een alternatief georganiseerd.

“Iets terugdoen”

Onze vriendenkring organiseert doorheen het jaar een aantal randactiviteiten ”, vertelt Mick Dumarey. “Het meest in het oog springend is natuurlijk het schoolfeest, maar er zijn er nog vele andere. Zo heb je een koekenverkoop, een kerstmarkt… Het is ons vooral te doen om iets te kunnen terugdoen voor de school en, natuurlijk, vooral voor onze kinderen die er bijna dagelijks les volgen.”

“Niet alleen het sociale aspect is belangrijk – we willen natuurlijk dat ouders grootouders en kinderen zich verbonden voelen met de school – maar we willen ook dat iedereen les kan volgen in veilige en comfortabele omstandigheden. Zo gaat de opbrengst van onze koekenverkoop, om maar één voorbeeld te geven, naar de aankoop van fluohesjes , die aan de kinderen gegeven worden opdat ze goed zichtbaar zouden zijn in het drukke verkeer.”

Oproep

“Maar er zijn talrijke andere initiatieven. De fotozoektocht die we nu voor het eerst organiseren heeft niet de bedoeling geld op te brengen, integendeel. We willen er het groeps- en familiegevoel mee benadrukken. De fietstocht is twaalf kilometer lang en de wandeltocht zes kilometer. De kinderen hebben een deelnameformulier meegekregen naar huis: zo zijn we zeker dat de prijzen die we gaan uitdelen ook effectief terechtkomen bij iemand die verbonden is met onze school. Er worden in totaal vier winnaars uitgeloot: twee winnaars uit het lager onderwijs en twee uit de kleuterklasjes. En we hebben natuurlijk voor mooie prijzen gezorgd!”

“Voor de organisatie van onze activiteiten kunnen wij rekenen op een enthousiast team vrijwilligers”, vullen Sarah Vande Meirssche en Wim Dewulf aan. “Samen staan we sterk. Vandaar nog onze oproep: wie samen met onze toffe ploeg ook zijn steentje wil bijdragen, is absoluut welkom! Contact opnemen kan via vriendenkring.gbseernegem@gmail.com.” (RI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.