Vrije basisschool ‘t Klavier organiseert zoektocht met kunstenwandeling

De kinderen van vrije basisschool ‘t Klavier kijken uit naar hun kunstenwandeling.© EG
De kinderen van vrije basisschool ‘t Klavier kijken uit naar hun kunstenwandeling.© EG
Erwin Gabriëls
Erwin Gabriëls Medewerker KW

Leerlingen van het kleuter en de onderbouw van de vrije basisschool ‘t Klavier ontwierpen kunstwerkjes die je kunt ontdekken tijdens een wandeling in Brielen. Een alternatieve manier om de school in coronatijden te ontdekken.

Door de coronamaatregelen vielen al heel wat schoolgebonden activiteiten weg. “We willen de ouders en andere geïnteresseerden zo veel mogelijk bij onze school betrekken”, vertelt adjunct-directeur Kurt Engelbert. “Als kleinere, maar knusse school willen we zo veel als mogelijk naar buiten treden. Door coronamaatregelen viel de opendeurweek weg. Hopelijk kan het grootouderfeest na de paasvakantie en het schoolfeest in mei wel plaatsvinden. Onze school heeft een jong team dat wil tonen wat het in zijn mars heeft. Na heel wat brainstormen vonden we een alternatief in een zoektocht doorheen het dorp. Ouders en geïnteresseerden kunnen tijdens een coronaveilige wandeling kennismaken met onze school.”

Kunstenwandeling

Kleuterleidsters Phoëbe Catry en Nieke Dedrie werkten samen met juf Katrijn Coene van de onderbouw het concept uit. “We lieten de kleuters en de leerlingen van het eerste tot en met het derde leerjaar tijdens de lessen muzische opvoeding een eigen schilderij maken gebaseerd op werken van Piet Mondriaan, Keith Haring, Tony Cragg, Pablo Picasso, Andy Warhol en René Magritte. Dat resulteerde in 28 werkjes die we op een affiche afdrukken”, vertelt juf Phoëbe.

Kunstwerkjes te koop

“De affiches zijn te vinden in het dorp en op elke affiche staat een QR-code. Als je die scant, hoor je een leerling vertellen over zijn of haar werkje. Dat leidt dus tot 28 individuele verhaaltjes. In het filmpje ontdek je ook een specifieke letter waarmee je een woord kan vormen. Wie dat vindt, neemt deel aan een wedstrijd die prijzen oplevert. Achteraf worden de kunstwerkjes van de kinderen per opbod verkocht en gaat de opbrengst naar de schoolwerking”, besluit juf Katrijn.

Info: Veurnseweg 134, Brielen, 057 21 86 40, www.vbselverdinge-brielen.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.