Vrije basisschool in Moen blijft hele week dicht door extra coronabesmettingen

350 leerlingen uit Moen en Zwevegem moeten volgende week thuisblijven.© GVH
350 leerlingen uit Moen en Zwevegem moeten volgende week thuisblijven.© GVH
Redactie KW

In de Zwevegemse deelgemeente Moen blijft de vrije basisschool volgende week dicht. Ook in Zwevegem mogen peuters en kleuters van vijf klassen in de gemeenteschool niet naar school.

In de vrije basisschool in Moen bleken deze week een juf en minstens één leerling besmet te zijn met de Britse variant van het coronavirus. Omdat er sprake is van hoogrisicocontacten en het aantal coronabesmettingen in de lagere school blijven stijgen, beslist het CLB om zowel de kleuter- als lagere school op maandag 10 en dinsdag 11 mei preventief te sluiten. Op woensdag 12 mei was er een vrije dag ingeplant en dan volgt het verlengde hemelvaartweekend. Volgende week maandag, 17 mei, zou de school opnieuw de deuren openen.

Volgens directeur Peter Vanden Bulcke werden alle ouders van leerlingen die mogelijks een langdurig contact hadden met een besmet kind gecontacteerd. Deze worden aanzien als hoogrisicocontacten en moeten in quarantaine binnen de eigen contactbubbel. Al deze kinderen moeten ook tweemaal getest worden. Via afstandsonderwijs zullen deze kinderen opdrachten krijgen.

Ook in de vestigingen Kouter en Knokke van de gemeenteschool in Zwevegem werd corona vastgesteld. Daar testte eveneens een juffrouw positief en zij kwam in contact met kinderen uit vijf klassen. Het CLB besloot om de kinderen van deze vijf peuter- en kleuterklassen in quarantaine thuis te laten.

Gemengde reacties

Volgens onderwijsschepen Isabelle Degezelle kreeg men het nieuws pas zaterdagavond te horen. “We wilden iedereen zo snel mogelijk op de hoogte brengen omdat we geen risico wilden nemen met eventueel geplande familiebezoeken op Moederdag. Met een team hebben we ons dan aan het bellen gezet om iedereen op de hoogte te brengen. De reacties van de ouders waren soms gemengd. De ene reageerde begripvol de andere iets minder. In totaal gaat het om zo’n 100 kinderen.”

Ook hier gaat het in feite maar om twee dagen sluiting gezien woensdag al ingeplant stond als vrije dag. Men hoopt dat volgende week maandag alles achter de rug is. In de twee scholen samen worden zo’n 350 leerlingen getroffen.

(GVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.