Vriendenkring schenkt zes extra tablets aan basisschool Sint-Jan

De kinderen kunnen in de klas aan de slag met nagelnieuwe tablets. (foto EG)
De kinderen kunnen in de klas aan de slag met nagelnieuwe tablets. (foto EG)
Redactie KW

De kleuters en lagereschoolkinderen van de vrije basisschool Sint-Jan kunnen in de klas aan de slag met nagelnieuwe tablets, geschonken door de Vriendenkring van de school. Die bestaat uit gemotiveerde ouders die allerlei initiatieven organiseren, zoals bijvoorbeeld de jaarlijkse koekenverkoop.

Met de opbrengst worden activiteiten op school gesponsord, zoals culturele uitstappen of sportdagen, maar wordt er ook materiaal aangekocht voor de leerlingen, zoals in dit geval nieuwe tablets. “Het is ook voor ons een bijzonder moeilijk jaar geworden. Veel activiteiten die we wilden organiseren, konden door corona niet doorgaan, maar met wat creativiteit zijn we er toch in geslaagd om de kinderen deze tablets te schenken en daar zijn we erg blij om”, zegt Heidi Staelens namens de Vriendenkring.

De tablets worden niet over de klassen verdeeld, maar centraal bewaard. De leerkrachten kunnen ze voor een bepaalde activiteit reserveren en ze kunnen er dan meerdere tegelijk gebruiken. Zo gaan alle kinderen met de tablets aan de slag. “Voor alle leeftijden zijn er toepassingen op de tablets. Voor de kleuters zijn dat meer spelletjes waaruit ze van alles leren. De leerlingen van het lager kunnen vaak QR-codes scannen uit hun schoolboeken en zo extra oefeningen maken via de tablet. De schenking van de Vriendenkring geeft onze kinderen weer nieuwe mogelijkheden”, vertelt directeur Mireille Vanallemeersch die blij en dankbaar is.

(EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier