https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vriendenkring Gemeenschapsscholen investeert in speelplaatsen: “We hadden een mooie spaarpot”

De leerlingen van Futura zijn alvast super enthousiast over de speeltoren in hun school. (foto LVW) © Luc Vanthuyne
Redactie KW

De Vriendenkring van de Gemeenschapsscholen Wervik investeert bijna 30.000 euro voor allerlei speeltoestellen op de speelplaats van Futura in de Hellestraat en Speldenstraat. “We kunnen dit doen door de verkoop van wijn, koeken en de opbrengst van het schoolfeest in de stadszaal Oosthove, dus er was een spaarpotje”, zegt voorzitter Isolde Priem.

Op de speelplaats in de Hellestraat staat er voor de leerlingen van de lagere school een speeltoren en is er voor de kleuters een trein. Voor de leerlingen van het secundair onderwijs werden de basketbaldoelen vervangen. Er is ook een speelheuvel aangelegd. Lager en secundair kunnen per twee of vier spelen aan de nieuwe pingpongtafel. De kinderen in de afdeling Speldenstraat beschikken er over twee nieuwe voetbaldoelen. “Er was op de speelplaats in de Hellestraat quasi niks”, aldus directeur Tom Vandermeulen van de basisschool. “Het was een kale en grijze speelplaats.”

De Vriendenkring van de Gemeenschapsscholen Wervik heeft voor drie jaar een nieuw bestuur met zeventien leden. Ze organiseren in de loop van het schooljaar verschillende activiteiten. “Voor Halloween trekken we normaal in stoet van de ene naar de andere school, maar nu blijven we omwille van corona op school”, zegt voorzitter Isolde Priem, die in Futura werkt als zorgcoördinator. “Halloween gaat samen met de spaghettiavond.”

Er was op de speelplaats in de Hellestraat niks, het was kaal en grijs

Weer wijnverkoop

“Begin december is er wijnverkoop”, zegt de directeur. “Vorig jaar vond dat voor de eerste keer plaats en werd het een succes.” Een klassieker is de winterhappening met een kerstmarkt. “Een koekenverkoop staat ook weer op de planning”, zegt de voorzitter. “Of het schoolfeest weer zal plaatsvinden in Oosthove staat nog niet vast. Wegens de grote opkomst moesten we dat splitsen en mogelijk keren we daarom terug naar de school.”

Futura telt in de lagere school zo’n 280 leerlingen. Dat aantal is de afgelopen jaren stabiel. Sinds maandag is er naast de voor- en naschoolse opvang ook mogelijkheid tot studiebegeleiding voor leerlingen van het eerste tot het zesde leerjaar. Dit op maandag, dinsdag en donderdag. “Het gaat om een half uur of een uur”, zegt Tom Vandermeulen. (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten