https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vooruit Brugge zamelt boekentasjes in

© Davy Coghe
Piet De Ville

De Brugse afdeling van politieke beweging Vooruit zamelt de komende dagen boekentassen in zodat ook kinderen uit gezinnen met minder middelen in september met een leuke boekentas het nieuwe schooljaar kunnen aanvatten. “Voor heel wat gezinnen met kinderen is het begin van het schooljaar een heel dure periode”, zegt schepen Pablo Annys.

Vooruit Brugge roept zoveel mogelijk mensen op om niet meer gebruikte boekentassen een tweede leven te geven en zo gezinnen met minder financiële middelen te steunen bij het begin van het schooljaar.

“Een nieuw boekentasje voor zoon-of dochterlief behoort vaak niet tot de mogelijkheden terwijl andere kinderen elk schooljaar van mama, papa, oma of opa een gloednieuwe boekentas krijgen”, vertelt Brugs schepen van Sociale Zaken Pablo Annys (Vooruit). “Omdat op 1 september 2021 alle kinderen met een leuke boekentas naar school zouden kunnen, zamelt Vooruit Brugge boekentasjes in. Die worden dan geschonken aan Centrum voor Kinderzorg Sint-Clara. Op die manier zijn we er zeker van dat ze goed terecht komen.”

Vooruit Brugge zal op 7 augustus met een stand aanwezig zijn op de zaterdagmarkt, op ‘t Zand in Brugge, waar de boekentasjes van 8 uur tot 13 uur naartoe kunnen gebracht worden. De boekentassen kunnen ook gebracht worden naar de Vooruitmandatarissen thuis, namelijk bij Pablo Annys, Pascal Ennaert, Alain De Swarte, Mathijs Goderis, Barbara Roose en Mieke Hoste.

Voor alle praktische info en contactgegevens zie: https://www.facebook.com/vooruit.brugge

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.