Voortaan kunnen studenten in drie kerken blokken in Assebroek

De verschillende studeerlocaties werden officieel voorgesteld. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
De verschillende studeerlocaties werden officieel voorgesteld. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

Studenten van hogescholen en universiteiten zitten momenteel in volle blok. Velen zoeken dan ook naar stille locaties om te studeren. Ook nu worden opnieuw heel wat locaties opengesteld voor studenten.

“We hebben de bestaande bloklocaties kunnen uitbreiden met drie kerken. Het grote voordeel is dat het hier steeds stil en rustig is, én het blijft hier ook erg fris”, vertelt Mathijs Goderis, de Brugse schepen voor Jeugd. “Het gaat om de Sint-Katarinakerk in Assebroek, de Sint-Jakobskerk in Brugge en de Sint-Donaaskerk. Ik ben tevreden dat wij tot een samenwerking konden komen met het Bisdom Brugge. Ik wil dan ook alle vrijwilligers bedanken die meewerken aan dit project.”

Ook de Parochiale Eenheid Sint-Trudo is tevreden met het initiatief. Via het online reservatiesysteem merken ze tal van aanvragen voor een plekje in de kerk. Ze voorzien ook in blokpeters en -meters waarvoor ze nu nog enkele vrijwilligers zoeken. Eerder konden studenten al gebruik maken van de Stadshallen, de Magdalenazaal en het wijkcentrum Xaverianen. Er werden vorig jaar op het einde van het schooljaar 2.559 reservaties genoteerd.

(SR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.