Voormezelenaar Flor Lepla wint kookwedstrijd met sojascheuten

Flor Lepla is leerling aan de hotelschool Ter Duinen in Koksijde en sleepte de eerste plaats in de wacht tijdens de internationale Taugé Challenge in Amsterdam.

Tijdens de internationale wedstrijd in het MBO-college in Amsterdam gingen studentenkoks uit Duitsland, Nederland en België aan de slag met Taugé (sojascheuten) als hoofdingrediënt en brachten met dit ingrediënt vernieuwende gerechten. Ook Flor Lepla (18) was een van de deelnemers. “Ik studeer al zes jaar hotelschool. De eerste graad in Spermalie in Brugge en vanaf de tweede graad aan de gerenommeerde Hotelschool Ter Duinen in Koksijde”, vertelt Flor.

Poperings Keikoppenbier

“Drie maand geleden werd ik van uit de school gevraagd om deel te nemen aan een kookwedstrijd in Amsterdam. Na heel wat voorbereiding trokken we op vrijdag 14 november naar Amsterdam. Mijn menu bestond uit schol, aardappel, papaja, stoverij van champignon en het hoofdproduct sojascheut, granny smit in een jus van tom kai kai (Aziatische soep, red.), een bruschetta van venkel, tomaat en ui en tot slot een Poperings Keikoppenbier.”

(dvdb – foto dvdb)

Lees hier ook over in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.