Volledig nieuw directieteam in het Sint-Andreaslyceum in Sint-Kruis: “Samenwerken met alle niveaus is de boodschap”

Directie SASK van l.nr.r. Carl Deprez, Petra De Spiegelaere en Joost Laeremans. (foto PDC)
Redactie KW

Het Sint-Andreaslyceum (SASK) onderging de voorbije maanden op directieniveau een ware metamorfose. In de secundaire afdeling vervangt Joost Laeremans (45) sinds 1 september Chris Bouton. In de basisafdeling staat Carl Deprez (57) ondertussen al bijna twee maanden aan het roer, terwijl Petra De Spiegelaere (40) sinds kort directeur is van de kleuterschool.

“We zijn in een geoliede machine terechtgekomen en dat is een enorm voordeel”, opent Joost Laeremans. “Carl is de enige die de interne keuken van de school heel goed kent, want hij was eerder zowel leraar als beleidsmedewerker in de lagere afdeling. Petra en ikzelf hebben geen verleden in deze school en kunnen er wellicht voor zorgen dat externe visies verrijkend zijn voor de toekomstplannen van SASK.”

Carl Deprez benadrukt dat er in het verleden al heel wat niveau-overstijgende initiatieven plaatsvonden. “De kennismakingslessen voor de leerlingen van het zesde leerjaar zullen we in de toekomst nog verfijnen en frequenter laten plaatsvinden. Ook de gezamenlijke sportactiviteiten blijven we uiteraard organiseren. De frequentie van de succesvolle niveau-overstijgende voorleesmomenten willen we zelfs nog opdrijven.”

“We maken ook werk van één gemeenschappelijke pedagogische visie. We leven en werken op één grote site en we moeten dit voordeel in de toekomst nog meer aanwenden ten voordele van onze kinderen. We kunnen heel veel leren van elkaar en daarom is het belangrijk dat de leraren goed weten hoe het er, zowel inhoudelijk als praktisch, aan toe gaat in de verschillende afdelingen van SASK”, aldus de directeur van de lagere school.

Bouwwerken

Petra De Spiegelaere is pas enkele weken aan de slag als directeur van de kleuterschool maar heeft al ondervonden dat samenwerken heel belangrijk is. “Ik ervaar een grote openheid en een duidelijke bereidheid tot niveau-overstijgend overleg. Het is zeker niet onze bedoeling om alles wat goed is overboord te gooien. Kwaliteitsvol onderwijs en inspraak behoren tot het DNA van deze school en dat willen we uiteraard behouden. Ook de groene omgeving van de school is een ongelooflijke troef die we in de toekomst nog meer in de verf willen zetten.”

“Binnenkort starten belangrijke bouwwerken in de secundaire afdeling, maar daar zal het niet bij blijven. We willen samen een masterplan uitwerken, waardoor onze schoolinfrastructuur nog multifunctioneler wordt voor de leerlingen van alle afdelingen”, besluit Joost Laeremans.

(PD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.