https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vlaamse Regering investeert in Tielts onderwijs

Het VTI in Tielt.© Google Maps
Het VTI in Tielt.© Google Maps
Redactie KW

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert 170.033,94 euro in Tielt. “Wij bouwen verder aan een betere onderwijskwaliteit voor onze leerlingen”, zegt Weyts. “Die onderwijskwaliteit krikken we mee op door te investeren in onze scholenbouw.”

Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur. Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. In totaal investeert Weyts drie miljard euro in scholenbouwprojecten.

Deze investeringsgolf komt ook Tielt ten goede. Er wordt een budget van 94.356,37 euro voorzien voor het Vrij Technisch Instituut in de Grote Hulststraat voor het energetisch renoveren van een schoolgebouw. Daarnaast wordt er ook 75.677,57 euro vrijgehouden voor Basisschool ‘t Nieuwland in de Ontvangerstraat voor asbestverwijdering.

“We blijven inzetten op de vernieuwing en modernisering van het onderwijspatrimonium in Vlaanderen en Brussel”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “Deze investeringen zijn van groot belang voor de vele leerlingen, leraren en personeelsleden die dagelijks aan de kwaliteit van ons onderwijs werken.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.