Vind de moordenaar van de schooldirecteur

Omdat het jaarlijkse schoolfeest van de vrije basisschool in Houthulst niet kan doorgaan, pakt de ouderraad uit met een coronaveilig alternatief. Tijdens een virtueel moorddiner kan iedereen proberen te achterhalen wie de schooldirecteur vermoord heeft.

Hendrik Collier.© (Foto ACK)
Hendrik Collier.© (Foto ACK)

“Normaal hebben wij op de laatste zondag van januari ons schoolfeest”, vertelt Hendrik Collier, voorzitter van de ouderraad. “Dat kan nu niet doorgaan en daarom gingen we met de ouderraad op zoek naar een alternatief. De keuze viel op een volledig coronaproof moorddiner, waarbij iedereen toch met elkaar in contact komt via de sociale media en op die manier samen een leuke avond kan beleven.”

Het moordspel is geschikt voor kinderen vanaf het vierde leerjaar en voor volwassenen. “Het spel wordt dus thuis gespeeld in je eigen bubbel en toch samen met de andere deelnemers dankzij het gebruik van verschillende digitale kanalen. We bieden een moorddiner aan en dat houdt uiteraard in dat er iets lekkers te smullen valt. Per inschrijving wordt een aperitiefpakket voor twee volwassenen voorzien, maar wie dat wil kan ook nog een heerlijke maaltijd bestellen. Het menu zal samengesteld worden door La Kantina. Inwoners van Houthulst moeten zelf het aperitief, het eventuele menu en de spelinstructies afhalen, deelnemers van buiten de gemeente – want iedereen in het hele land kan deelnemen – krijgen het spel samen met een waardebon voor het aperitiefpakket toegestuurd. Naast een leuk spel is het ook een vorm van weer contact te hebben met vrienden en bekenden.”

Humoristisch

“Hoewel er hier en daar een personage tussen zit dat op bestaande mensen uit de school is gebaseerd, is voorts alles volledig fictief. Het is een spel met een humoristische knipoog naar de realiteit. Er kunnen in totaal 84 gezinnen deelnemen. Het spel wordt gespeeld op woensdag 30 december. Het begint om 19 uur en duurt tot omstreeks 22 uur, wanneer de dader vertelt hoe en wat er echt gebeurd is. Het moorddiner is volledig door de ouderraad samengesteld met in gedachten dat het ook voor kinderen vanaf het vierde leerjaar haalbaar moet zijn en dat we op een gezellige manier mensen van thuis uit met elkaar in verbinding kunnen brengen. Een vorm van sociaal contact, zeg maar.” (ACK)

Inschrijven kan op de Facebookpagina van de ouderraad van de vrije basisschool Houthulst en met de nieuwsbrief van de school. Deelnemen kost 25 euro per gezin.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.