Vijfde Latijnse Sigo wint Latijnolympiade

Redactie KW

Een niet alledaagse prestatie: al voor de tiende keer werd het Sigo uitgeroepen tot laureaat van de Vergiliuswedstrijd.

Dat is een concours waarbij leerlingen van het vijfde jaar middelbaar onderwijs een Latijnse tekst in modern Nederlands moeten vertalen. In totaal namen 105 scholen uit het gemeenschapsonderwijs en het katholieke onderwijs deel aan de Vlaamse Latijnolympiade.

De begeleidende leraar Johan Broucke legt uit: “Het fragment uit de Aeneïs van Vergilius dat moest worden vertaald, werd voor de leerlingen in een grote zoekopdracht gegoten. Op school en thuis gingen ze in groep ermee aan de slag. Elk vers werd binnenste buiten gekeerd, elk woord gewikt en gewogen. Uit de botsing van ideeën groeide de vertaling die bekroond werd.”

Op de foto de bekroonde leerlingen van het vijfde jaar Latijn-moderne talen en van het vijfde jaar Latijn-wiskunde: Jelle Blontrock, Alexander Lacante, Sara Lemeire, Lene Meseure, Xenia Tsyganova, Zara Vynck, Zeger Barra, Eve-Mien Blontrock, Paul Boudolf, Louise Brackx, Laurens Bryon, Justine Delva, Nele Devriendt, Viktor Quataert, Lore Van Bever, Klaas Van Craeynest, Simon Vanhessche, Annebel Vanhoorne, Karen Vereecke en Anse Warmoes. Ook directeur Hugo Gevaert (links) en leraar Johan Broucke (rechts) staan op de foto. (Foto AN)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht van 11 april.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.