Vier Oostendse scholen dicht tot na paasvakantie waarvan twee preventief

Onder meer de leerlingen van de middelbare school Pegasus kunnen tot na de paasvakantie niet naar school.© Jeffrey Roos
Onder meer de leerlingen van de middelbare school Pegasus kunnen tot na de paasvakantie niet naar school.© Jeffrey Roos
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De lagere school Westdiep en de middelbare school De Studio hebben de deuren gesloten na een reeks besmettingen. Ook Pegasus en Atheneum Centrum zijn dicht, maar daar gaat het om een preventieve maatregel. De middelbare scholen zijn overgeschakeld op afstandsonderwijs.

Vier Oostendse scholen zijn volledig overgeschakeld op afstandsonderwijs. In zowel Westdiep als De Studio raakten enkele leerlingen en leerkrachten besmet met het coronavirus. De twee scholen sluiten al zeker tot na de paasvakantie de deuren.

Ook de middelbare scholen Pegasus, met inbegrip van de sportcampus Olympus, en Atheneum Centrum sluiten de deuren. “Voor alle duidelijkheid: wij hebben geen enkele besmetting”, vertelt directeur Berlinda Willaert. “De nieuwe maatregelen voor de scholen zeggen dat de klassen de hele dag in hun bubbel moeten blijven. Dat is voor ons onhaalbaar, omdat de klassen soms veranderen van groep en omdat niet iedereen dezelfde vakken volgt. Daarom zijn wij overgeschakeld op afstandsonderwijs tot de paasvakantie.”

Bij Westdiep gaat het om de lagere school. De kleuterafdeling van de school zit op een andere locatie en blijft gewoon open. Alle leerlingen van Westdiep zullen woensdag per klas getest worden en dienen zich aan te melden op school op het voorgestelde uur. Het testen gebeurt door het UZ Gent. Alle ouders van de leerlingen van de vier scholen werden ondertussen op de hoogte gebracht van de situatie.

In bepaalde scholen was er al sprake van deeltijds afstandsonderwijs. Dat wordt nu aangepast naar volledig afstandsonderwijs voor alle leerjaren. De Oostendse scholengroepen en CLB’s staan in nauw contact met de stad en de Eerstelijnszone. Er is geregeld overleg om de situatie, de maatregelen en eventuele ondersteuning vanuit de stad te bespreken

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.