VIDEO – Wevelgemse leerlingen planten bloembollen op de Buitengewoon Groene dag

De leerlingen van GBS Goudenregenstraat vertoefden donderdag de hele dag in de buitenlucht. De leerkrachten organiseerden een buitengewone groene dag. Ook de lessen vonden buiten plaats. De kinderen leerden onder meer over het milieu, over afval, over composteren en recycleren. Tussendoor plantte ieder kind een bloembol waarmee tijdens het feest, Lokale Helden XL op 26 april, een reuzen bloementapijt wordt gevormd.

© SLW

“Dit jaar besloten we om geen warme-truien-dag te organiseren in onze school”, vertelt juf Julie van het tweede kleuter. “We vatten het plan op om een hele dag buiten te leven en de kinderen te leren over de natuur en het milieu. De eerste dag van de Lente leek ons daarvoor een ideaal moment.”

Ieder kind een bloembol

Dus arriveerden de leerlingen ’s morgens op school met een dikke jas en dito muts. Tijdens de buitengewoon groene dag werd de verwarming uitgezet en vonden zo goed als alle activiteiten buiten plaats. Donderdagmorgen werd in de buurt zwerfvuil opgeruimd en gesorteerd, ’s middags was er een groot doorschuifspel waarbij alle leerlingen aan de beurt kwamen om hun eigen bloembol te planten.

Net zoals de andere Wevelgemse scholen kregen ze die bloembollen van de gemeente, voor elke leerling één. Met die bloembollen wordt een reusachtig bloementapijt aangelegd op het feest Lokale Duurzame Helden XL op 26 april.

https://www.youtube.com/watch?v=KCq1mfDdL_U

Dat wordt een feest georganiseerd door de gemeente en Jeugdclub Ten Goudberge met lokale muzikale helden. Een feest met duurzame hapjes en drankjes, waarop je alles te weten komt over de amfibieën, de bijen en de steenuil in Wevelgem. Alle scholen worden uitgenodigd om hun narcisbloembollen te planten en op 26 april mee te brengen naar Ten Goudberge. Met die duizend en meer bloembollen zal een pracht van een bloementapijt uitgerold worden, de Gentse Floraliën achterna.

“Aan het eind van de dag krijgt ieder kind een pluim voor het puike werk dat ze geleverd hebben”, vervolgt juf Julie. “Per klas krijgen ze ook een rugzak. Wanneer ze op stap gaan kunnen ze die rugzak meenemen om er het eigen en gevonden vuil in op te bergen.” Voor de kinderen van GBS Goudenregenstraat werd het alvast een heel leuke buitengewoon groene dag. Hoewel bij sommigen het ploeteren in de aarde zorgde voor een bruine toets.

(SLW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.