Veurnse vormelingen uit 1967 bezoeken school van weleer

Redactie KW

Onlangs zaten zes oud-leerlingen, die hun vormsel vierden in het jaar 1967, opnieuw op de schoolbanken in de Gemeentelijke Lagere School van Steenkerke. De aanwezigen, geboren in het jaar 1955, worden dit jaar zestig jaar.

In 1967 vierden één meisje uit de meisjesschool en acht jongens uit de toenmalige jongensschool samen hun vormsel. De meesten hadden elkaar al 48 jaar niet meer ontmoet. Twee genodigden gingen jammer genoeg niet in op de reünie en één persoon is ondertussen overleden.

Rondleiding

Voor de samenkomst kwamen er zes met hun partner afgezakt naar Steenkerke. Na een drankje in het enige dorpscafé dat Steenkerke nog rijk is, werd het schooltje van weleer bezocht. Na een welkomstwoordje van de Veurnse schepen van Onderwijs, Nathalie Delva (CD&V), werden de knieën onder de lessenaar geplooid voor de groepsfoto. Daarna leidde de directeur van de school, mevrouw Linda Lermytte, het gezelschap rond in de klaslokalen. De stad Veurne zorgde voor een receptie na de rondleiding. Daarna trokken de klaskameraden naar een restaurant in Veurne. Daar werden tijdens een gezellig etentje anekdotes opgehaald uit de schooltijd en plannen gesmeed voor een nieuwe samenkomst over vijf jaar.

Op de foto zien we Nicole Soubry uit Aalbeke, diëtiste op rust, Dirk Beschuyt uit Brugge, gepensioneerd leraar, Johan Beschuyt uit Melle, technisch directeur AZ Sint-Vincentius in Deinze, Marnix Vandenbroucke uit Veurne, installateur verwarming en elektriciteit, Marc Feryn uit Veurne, arbeider waterdienst, Yves Nollet uit Torhout, bankbediende op rust. Achteraan op de foto Linda Lermytte (directeur) en Nathalie Delva (schepen onderwijs).

(Foto JTV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.