Veurne investeert in wijkspeelpleinen

© MVQ
Redactie KW

De wijkspeelpleinen in de Veurnse deelgemeenten Eggewaartskapelle, Avekapelle, Beauvoorde en Houtem worden opgefleurd met nieuwe speeltuigen. De oude combinatietoestellen worden hierbij vervangen door een duurzaam en uitdagend alternatief.

Veurne investeert daarin dit jaar een totaalbudget van 65.000 euro. In Houtem werd de beschikbare plaats ten volle benut met een mooi combinatietoestel in kunststof van Boerplay die past in het geheel. Op dit nieuwe toestel kunnen kinderen op verschillende manieren volop klauteren. Met de hoge glijbaan geraken ze in spoedtempo terug beneden.

Voor het speelplein in Beauvoorde werd er gekozen om meerdere kleinere toestellen van Boerplay in duurzaam robiniahout te plaatsen, waaronder een kleiner combinatietoestel, een klimrots, een draaitoestel en een hoge wip. Ook het nieuwe combinatietoestel in de groene omgeving van Avekapelle, in de schaduw van de kerk, wordt binnenkort geplaatst door leverancier Kompan. Ook dat toestel is gemaakt uit natuurlijk robiniahout en zal maar liefst acht uitdagende speelwaarden bevatten! In maart kon ook Eggewaartskapelle van een update genieten. Als aanvulling op de bestaande schommel en het voetbalveld werd een uitdagend combinatietoestel en een uitgebreid avonturenparcours geplaatst.

Celine Mouton, schepen van Jeugd: “Elk kind moet dicht bij huis veilig kunnen spelen. Op deze nieuwe toestellen zullen de kinderen zich volledig kunnen uitleven en ze vormen een extra troef voor de sociale cohesie in de deelgemeentes.”

(MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier