https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Verpest corona zilveren BOE!-kamp?

Kamp is en blijft voor velen het hoogtepunt van het jaar. © archief DS
Stefaan Dehaerne
Stefaan Dehaerne Medewerker KW Westhoek

Ook voor de jeugdwerking BOE! uit Boezinge is heel de coronahistorie een ferme domper op het werkjaar. Net nu de werking in 2019-2020 vijfentwintig jaar bestaat, komt het covid-19-virus misschien de zilveren kampeditie saboteren.

Toch blijft jeugdwerking BOE! niet bij de pakken neerzitten, dat horen we van hoofdleiders Angelo Pattyn en Siebe Janseghers. “Wat het huidige werkjaar betreft houden we geen vervangactiviteiten op de eerder voorziene data. Wel werd met een deel van de leiding een ‘gezinsspel’ uitgewerkt in de vorm van een wandeltocht in Boezinge. Per gezin kon men via raadsels en opdrachten een wandeltocht maken in en rond Boezinge. We doen ons best om onze leden BOE! niet te doen vergeten in deze coronatijd.

Met spijt in het hart hebben ze wel een van hun toppers moeten afgelasten. “We hebben jammer genoeg onze Streekbierenspeurtocht met aansluitend BOE!-café van dit jaar moeten afgelasten. Dat vindt normaal gezien om de twee jaar plaats. Tijdens deze speurtocht komen gezinnen, vriendengroepen en zelfs andere jeugdbewegingen tijdens een wandel- en raadseltocht enkele stopplaatsen tegen waar een streekbiertje of frisdrank wordt geserveerd. Na de wandeltocht kan iedereen dan nog napraten in ons BOE!-café.”

Afwachtend

Financieel maken de hoofdleiders zich niet echt zorgen. “Aan de streekbierenspeurtocht houden we een erg kleine winst over. Gelukkig hebben we onze jaarlijkse fuif ‘Feel the heat’ begin februari al achter de rug. De opbrengst hiervan zorgt voor het nodige budget voor ons werkjaar en ook het kamp kan daar voor een stuk van meegenieten.”

En hoe zit het met de voorbereidingen voor jullie zomerkamp? “Gelukkig worden de grootste kosten van het zomerkamp (zoals verblijf, eten, speelmateriaal) gemaakt tijdens het kamp zelf. In afwachting van duidelijkheid of het kamp al dan niet kan doorgaan, moeten er dus nog geen grote kosten worden gemaakt. Niettegenstaande we nog niet weten of ons zomerkamp dit jaar kan doorgaan, zijn we toch druk in de weer om spelletjes voor te bereiden, de dagtocht uit te stippelen, kampvuur aanvragen, transport regelen, enzovoort. Uiteraard hopen wij ten zeerste dat het zomerkamp kan plaatsvindent. Met de hele leidingploeg en al onze leden kijken we hier wel een heel jaar naar uit. Het kamp is en blijft voor velen het hoogtepunt van het jaar.”

Playknop

Naast het zilveren jubileum heeft 2019-2020 nog iets speciaals in petto, vertellen hoofdleiders Angelo en Siebe. “Voor maar liefst acht leiders wordt dit hun laatste jaar. Op kamp wordt tijdens het kampvuur telkens met veel traantjes afscheid genomen van de leiding die stopt. Dat moment missen en zo je carrière als leider moeten beëindigen, zonder afscheid, maakt het volgens ons niet compleet. Zelf blijven we wel positief. Volgens ons is een kamp zeker mogelijk, mits de nodige maatregelen. Hoop doet leven en daarna brengen wij wel leven in de brouwerij. Het coronavirus kan ons de pauzeknop doen indrukken, maar wees maar zeker dat we van zodra het licht weer op groen staat we enthousiast én verantwoord de playknop zullen indrukken!”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.