Vernieuwd bestuur bij de Torhoutse vzw Jeugdwerking Don Bosco

De grondig vernieuwde samenstelling van de vzw Jeugdwerking Don Bosco met achteraan van links naar rechts Timothy Lasat, Pieter-Jan Gevaert, Patrick Peccue, Felix Roelens en Maurits Boelens en vooraan Lies De Hert, Marieke Neyens, Tim Vancouillie, Dagmar Deschoemaeker en Lisa Mortier. Ontbreekt: Stefanie Calie. © Foto JS
Johan Sabbe

De vzw Jeugdwerking Don Bosco, die sinds begin 2005 bestaat en toeziet op het onderhoud van de jeugdlokalen op de wijk Don Bosco, heeft een nieuw bestuur. Tim Vancouillie heeft als voorzitter Benny Verlinde opgevolgd.

De vzw werd officieel opgericht op 27 januari 2005. Het doel was het bouwen van jeugdlokalen voor twee van de drie jeugdbewegingen van de wijk Don Bosco: de Chirojongens en KLJ. Elk van de twee vaardigde drie leden af: Benny Verlinde, Bart Demeulenaere en Roos Meulemeester voor KLJ en Patrick Peccue, Bart Vercarre en Joris Compernol voor de Chirojongens. Na anderhalf jaar noeste arbeid was het jeugdcomplex met zijn twee bouwlagen afgewerkt en kon het in het voorjaar van 2007 geopend worden.

Ook Chiromeisjes erbij

Vanaf toen bestond de taak van de vzw erin om toezicht te houden op het goede onderhoud van de accommodatie. In 2009 traden ook de Chiromeisjes Don Bosco tot de vzw toe, een uitbreiding die een aantal verschuivingen en takenwissels met zich bracht. Elk van de drie jeugdbewegingen werd vanaf eind 2009 vertegenwoordigd door drie vaste leden en een leider, die fungeerde als brug tussen de vzw en de jeugdbeweging. Voor KLJ ging het op dat moment om Nico Vanhooren, Benny Verlinde, Bart Demeulenaere en Harmen Ramboer, voor de Chiromeisjes om Liesbet Hauspie, Celine Embo, Jevve Naeyaert en Lindsy Peel en voor de Chirojongens om Patrick Peccue, Bert Desendere, Timmy Tyteca en Bart Vercarre, die Bart Demeulenaere opvolgde als voorzitter.

In 2015 voelden ook de Chiromeisjes Don Bosco de baksteen in hun maag. In dat jaar verbouwde de jeugdbeweging haar naastliggende lokalen en breidde ze uit met een oppervlakte van zo’n 40 vierkante meter. Gevolg: de vzw Jeugdwerking Don Bosco ontfermt zich sindsdien over een nog omvangrijkere accommodatie.

Tweemaandelijks samen

Vorig jaar stapten Silke Deschoemaeker en Celine Embo van de Chiromeisjes uit de vzw, net als bestuurder Nico Vanhooren en voorzitter Benny Verlinde. En dus was er een nieuw bestuur nodig, dat sinds kort is aangetreden. Tim Vancouillie is de voorzitter en Stefanie Calie, momenteel op Erasmus naar India, de secretaris.

“De vzw bestaat nu uit twee vaste en twee losse leden van elk van de drie jeugdbewegingen”, verduidelijkt Tim. “Het doel blijft de relatie tussen de jeugdbewegingen zo optimaal mogelijk maken, goede contacten met de nabije school, de dekenij, het zaalcomité en de parochie onderhouden en zeker ook de omgeving opwaarderen met de komst van de nieuwe verkaveling in de Pastoriestraat voor de deur. De vzw komt tweemaandelijks samen. We proberen voorts jaarlijks een leuke bindende activiteit voor de leiding van de drie jeugdverenigingen te organiseren.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.