Veel water op Wereldwaterdag in Middelkerke

Bij het begin van de astronomische lente hadden de leerlingen van alle Middelkerkse scholen een niet-alledaagse voormiddag voor de boeg: wandelen, waterdragen en hemelgluren.


Ruim 700 leerlingen van de Middelkerkse scholen hadden zich in de klas goed voorbereid op vrijdag 20 maart. Drie vliegen in een klap: het begin van de astronomische lente, Wereldwaterdag en een ei zo na volledige zonsverduistering stonden op het programma. Naar aanleiding van Wereldwaterdag stapten de kinderen mee in een symbolische wandeling van zes kilometer. Deze Walk for Water stelt de kilometerslange tocht voor die door vele mensen elke dag moet afgelegd worden om aan proper en drinkbaar water te geraken, een actie van solidariteit met kinderen van de derde wereld.

700 leerlingen vormen waterdruppel

Alle leerlingen en de grootste kleuters hadden flessen, kannen, bidons of emmers meegebracht en putten uit de voorraad water die hen werd aangereikt door leerlingen van het secundair onderwijs Ter Strepe. Zij gingen immers vooraf met waadpakken in zee en vulden tonnen met duizenden liter water. Alle 700 leerlingen verzamelden zich op het zachte zand en vormden één grote waterdruppel als symbolische uitdrukking van de nood aan water. Schepen Francine Ampe-Duron, burgemeester Janna Rommel-Opstaele en gedeputeerde van de provincie Guido Decorte hadden tal van lovende woorden voor de solidariteit van de kinderen. De zoneclips was helaas niet te genieten, de wolken echter des te meer.

(LC)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht, van vrijdag 27 maart

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.