VBS De Boomgaard in Ardooie breidt verder uit

De Boomgaard heeft grootse plannen. © JVM
Redactie KW

Op de vooravond van het nieuwe schooljaar ontvouwt de Vrije Basisschool de Boomgaard in de Blekerijstraat in Ardooie, de plannen tot een verdere modernisering en uitbreiding van de school in de loop van dit schooljaar.

Adjunct directeur Brecht Delaere spreekt van een totale metamorfose van de school gedurende de jongste jaren. “De werken om een tweede zolder van het gebouw in te richten als klaslokaal zijn gestart. Door plaatsgebrek werd enkele jaren geleden reeds een eerste klaslokaal ingericht op de zolderverdieping. Nu volgt de tweede fase in deze uitbreiding en de werken zouden in december moeten afgerond zijn.”

Ambitie

Verder is men achter de schermen druk bezig met een nieuwbouwproject binnen de scholengroepen Arcorum en Sint Michiel. “Wij kijken of we op de site Ardooie een make over kunnen geven. Er staat een nieuwe turnzaal op de planning. En voor de beidde scholen plannen wij de bouw van een nieuwe gezamenlijke refter en keuken.”

Er zou ook een nieuw internaat komen. “Dit meerjarenplan zit al in een ver gevorderde stadium. De site Ardooie waar de scholen gevestigd zijn zal zo een totale vernieuwde look krijgen” aldus adjunct directeur Brecht Delaere.

(JM)