“Vaste benoeming Jo Decoster is zegen voor de school”

Jo Decoster.© (Foto Davy Coghe)
Jo Decoster.© (Foto Davy Coghe)
Redactie KW

Jo Decoster is al meer dan vier jaar waarnemend-directeur van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten maar zijn officiële aanstelling vond pas deze week plaats. In januari 2017 nam hij tijdelijk de fakkel over van Carine Schotte die in ziekteverlof ging. Omdat zij haar functie niet meer kon opnemen voor haar pensioen is hij al die tijd waarnemend-directeur gebleven.

Jo Decoster is een gediplomeerd meester in de dramakunst, optie toneelregie. Hij was de enige die slaagde in de recente selectieprocedure. Zijn aanstelling werd dan ook door het stadsbestuur bekrachtigd in het schepencollege van 14 juni 2021. Zijn vaste benoeming gaat in vanaf september 2021.

Blij met vertrouwen

“Eigenlijk is er voor mij niets veranderd. Ik ben uiteraard heel tevreden met deze benoeming want ik beschouw het als een blijk van vertrouwen vanwege het stadsbestuur”, opent Jo Decoster die elke dag van Halle naar Brugge pendelt.

“Mijn prioriteiten blijven dezelfde als voorheen. Het wordt belangrijk om de nieuwe eindtermen te implementeren want de theoretische vakken hebben vanaf volgend schooljaar een grote impact op het lessenrooster van onze leerlingen. Het wordt ook een uitdaging om over voldoende locaties te beschikken voor het steeds verder groeiend leerlingenaantal. Ook de realisatie van ons masterplan om alle vestigingen van de Kunsthumaniora en het deeltijds kunstonderwijs op één locatie samen te brengen, wordt één van mijn prioriteiten die ik op langere termijn graag wil realiseren.”

Schepen van Onderwijs Ann Soete is heel tevreden met de definitieve aanstelling van Jo Decoster.

Snel gegroeid

“Onze Stedelijke Academie voor Schone Kunst is een fenomenale school die enorm snel groeide in die paar jaar dat Jo Decoster die leidde. Niet alleen het aantal leerlingen steeg, maar ook de kwaliteit van de uitstroom. Er komen zodanig veel Brugse talenten voort uit de school dat ik benieuwd ben naar de impact die zij zullen hebben op onze Brugse kunststad. De vaste benoeming van Jo Decoster is een zegen voor de school en de Brugse kunstscene”, besluit Ann Soete die over enkele weken de schepensjerp doorgeeft aan Jasper Pillen. (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier