Turnleraar Dirk De Jonghe op originele manier uitgezwaaid bij Sint-Leo

© PDC
© PDC
Redactie KW

Op de laatste schooldag durven leraren ook al eens uit de bol gaan om het begin van de grote vakantie te vieren. In de basisschool van Sint-Leo Hemelsdaele had men een goede reden om alle remmen eens los te gooien en een opvallende sportoutfit aan te trekken.

Door de strikte coronabeperkingen kon ‘turnmeester’ Dirk De Jonghe (61) niet gevierd worden toen hij op 1 april met pensioen ging. Afgelopen woensdagmiddag wilde het hele team dit goedmaken en hem extra in de bloemetjes zetten.

Toegewijde leraar

“Dirk is een heel bescheiden man die helemaal geen groots afscheidsfeest verwacht, maar iemand die zoveel deed voor de school konden we niet zò maar laten vertrekken”, vertelt directeur Myriam Vercruysse. “Hij heeft honderden kinderen van het eerste en het tweede leerjaar leren zwemmen en begeleidde 25 jaar de omnisport namiddagen op school. Als geoefend danser leerde hij de kinderen en de leraren elk jaar een nieuwe volksdans. Hij was echt een toegewijde turnleraar die door iedereen graag gezien was.”

Dirk De Jonghe blijft erg rustig onder de lofbetuigingen van zijn oud-collega’s, maar het is duidelijk dat hij geniet van het weerzien. “Ik stond heel graag op deze school. Ik ben zelf een oud-leerling van Sint-Leo en dan zit dat warme collegegevoel toch wel een beetje in het bloed. Vooral de goede band met de collega’s van de omnisport zal ik niet snel vergeten. Ook de zwemlessen aan de kleintjes zullen me bijblijven. Ik was bijna even blij als hen toen ze hun eerste zwembadlengte zwommen.”

Genieten van elke dag

De jonggepensioneerde, die in Beernem woont, houdt zich nu hoofdzakelijk bezig met werken in zijn moestuin. “Een mensenleven is kort en het is belangrijk om te genieten van elke dag. Intensief sporten doe ik niet meer, maar ik blijf wel gezond bewegen. Vroeger kwam ik elke dag met de fiets naar school en dat gemis moet ik toch een beetje compenseren. Eerlijk gezegd… ik ervaar het als een luxe om betaald te worden zonder echt te moeten werken”, besluit Dirk De Jonghe met een glimlach op het gezicht. (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier