Totaal aantal besmettingen in Hendrik Conscienceschool loopt op

Jeffrey Roos

De Hendrik Conscienceschool in Oostende blijft voorlopig dicht nadat het op woensdag 2 december preventief de deuren sloot. Toen bleken een zorgleerkracht en zes leerlingen besmet met het coronavirus. Testen wijzen op nog eens tien besmette leerlingen en een besmette leerkracht.

De volledige Hendrik Conscienceschool ging op woensdag 2 december preventief dicht. Een zorgleerkracht, die in contact kwam met zo’n 70 kleuters, raakte besmet met het coronavirus. Ook zes kinderen uit de lagere school bleken besmet te zijn. Daarom werd geen enkel risico genomen en werden alle 244 kinderen en 33 personeelsleden van de school in quarantaine geplaatst.

Maandag werden alle kinderen en personeelsleden aan een coronatest onderworpen. Ondertussen is het resultaat van 128 testen binnen. “Bovenop de zes kinderen en onze zorgleerkracht die al besmet waren, werden nog eens tien leerlingen en een leerkracht positief getest op het coronavirus”, vertelt algemeen directeur Chris Vandecasteele.

Vooral milde symptomen

“Dat maakt een voorlopig totaal van 16 besmettingen bij leerlingen en twee bij de leerkrachten. De meeste leerlingen hebben milde symptomen, maar één van de leerkrachten belandde in het ziekenhuis.”

Normaal zouden de resultaten in de loop van woensdag allemaal binnen moeten zijn. “De school openen, zal pas op vrijdag kunnen. Dan is de quarantaine afgelopen en mogen de leerlingen zich terug buiten begeven”, aldus de algemeen directeur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.