Tom Ombrecht houdt oogje in het zeil aan De Fonkel

We zien gemachtigd opzichter Tom Ombrecht, directeur Marjolijn Roets, voorzitter van de Ouderraad Bart Vergote en enkele leerlingen van De Fonkel.© (Foto BC)
We zien gemachtigd opzichter Tom Ombrecht, directeur Marjolijn Roets, voorzitter van de Ouderraad Bart Vergote en enkele leerlingen van De Fonkel.© (Foto BC)
Redactie KW

Sinds kort staat Tom Ombrecht elke morgen in alle vroegte paraat om kinderen op een veilige manier over te steken aan de Fun. De Aartrijkenaar heeft er dan al een nachtshift opzitten. “Als ik thuiskom, ga ik toch nooit meteen slapen. Het bijzonderste is dat ik zo kinderen kan helpen.”

De ouderraad van basisschool De Fonkel lanceerde recent een oproep voor gemachtigde opzichters, die de kinderen op een veilige manier laten oversteken ter hoogte van de school.

Tom Ombrecht (30) uit de Wildebeekstraat ging op die oproep in. Iedere morgen helpt hij kinderen oversteken aan het zebrapad ter hoogte van de Fun in de Engelstraat. “Ik doe nachtdienst in de koekjesfabriek Logi-technic in Ruddervoorde. Als ik thuiskom ga ik nooit meteen slapen, dus ik heb wel tijd om dit er bij te nemen. Het bijzonderste is dat ik zo de kinderen en dus ook hun ouders kan helpen”, aldus Tom die ook nog tien jaar afgevaardigde is geweest bij KVV Aartrijke.

Kiss and ride-zone

Bart Vergote, kersvers voorzitter van de ouderraad in opvolging van Deborah Verschaeve, is een tevreden man.

“Met de werkgroep Verkeer zetten we sterk in op een veilige schoolomgeving. Zo zijn we nu samen met de school en de gemeente aan het bekijken of het mogelijk is om een Kiss and Ride-zone te installeren aan de school. De fietsstraten zullen bovendien uitgebreid worden met de Schoolstraat. In een fietsstraat heeft de fietser voorrang en blijft de automobilist achter de fietsers rijden. Hij mag dus geen fietsers voorbijsteken.”

“We zijn heel blij dat Tom zich kandidaat heeft gesteld als gemachtigd opzichter. Hoe meer kinderen op een veilige manier te voet of per fiets naar school kunnen, hoe veiliger de schoolomgeving wordt.”

“Het zou ideaal zijn mochten er nog kandidaten zijn. We zouden bijvoorbeeld heel graag nog een gemachtigd opzichter willen ter hoogte van de Eernegemsestraat aan de kerk, ook een gevaarlijk punt om over te steken.”

(Bieke Cobbaert)

Wie zich kandidaat wil stellen, kan contact nemen met Bart Vergote op 0473 94 19 57.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier