Tim Ameye is de nieuwe ambitieuze voorzitter van de jeugdraad van Langemark-Poelkapelle

In opvolging van Sam Lanckriet werd Tim Ameye (20) verkozen tot nieuwe voorzitter van de jeugdraad van Langemark-Poelkapelle. “De jeugd aansporen om naar buiten te komen en vrienden maken, is mijn strijdkreet”, zegt Tim.

We zien Tim Ameye samen met de andere bestuursleden Leonie Rooze, Stephanie Kimpe, Silke Paeye, Laura Denoo, Marthe Dewulf, Marthe Peene, Sebastien Bourgeois met schepen van Jeugd Johan Vanysacker. (foto RB)

“Samen met mijn zussen Lise, Eva en Auke woon ik bij onze ouders Kris en Mieke Deraedt in de Wallemolenstraat in Poelkapelle. Nele Dedeurwaerder is mijn vriendin. Na de lagere school in de VBS in Langemark trok ik voor mijn middelbare studies naar het Ieperse VTI. Nu volg ik het tweede jaar Industrieel Ingenieur ‘Elektronica en ICT’ in de afdeling van de KU Leuven in Gent. Ik had een interessante en vooral boeiende job als werkstudent. Bij de plaatselijke firma Parrein mocht ik meehelpen aan de opbouw van een tomatenplantmachine voor Canada.”

Vrienden maken, is voor jongeren van groot belang voor hun verdere levenswandel

In mijn vrije tijd speel ik basket bij de U21 van Rapid Langemark. Momenteel staan wij op een vijfde stek en het is afwisselend eens winnen en eens verliezen. Wij bekijken het puur olympisch: deelnemen is belangrijker dan winnen. Al winnen we uiteraard ook graag een keer. Daarnaast probeer ik als hoofdleider de Langemarkse Chirovereniging Lange Jo op de rails te houden. Uiteraard pik ik af en toe graag een Chirofuif mee. Mijn mooiste moment beleefde ik in het kamp ‘Krinkel’ van Chiro nationaal. Omwille van mijn sportieve en culturele bagage werd ik door de jeugdraad tot voorzitter verkozen. Hierbij kan ik rekenen op ondervoorzitter Jari Vantomme, secretaris Simon Bruynsteen, schepen van Jeugd Johan Vanysacker en penningmeester Laure Ameloot. De overige bestuursleden zijn Roderik Latruwe, Leonie Rooze, Stephanie Kimpe, Silke Paeye, Laura Denoo, Marthe Dewulf, Marthe Peene en Sebastien Bourgeois.”

Jeugd in actie

“Ik wil de jeugd vooral aanzetten om naar buiten te komen en vrienden te maken. Dit is van groot belang voor de verdere levenswandel. Via een goede werking zal ik proberen om de jeugd bij allerlei activiteiten te betrekken. En vooral ook de bestaande gesmeerd lopende initiatieven verder uitbouwen zoals de Dag van de Jeugdbeweging, de kerstmarkt en de Buitenspeeldag. Daarnaast wil ik de verenigingen aanmoedigen om zelf initiatieven te nemen. Kortom, jeugd in actie moet ons strijdpunt worden”, besluit Tim.

(RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.