Tien jaar OKIDOO gevierd in het Kursaal in Oostende

© Foto JRO
Redactie KW

OKIDOO (Oostends Kinderen in Dialoog met Ouders en Onderwijs, red.) bestaat tien jaar. OKIDOO kwam er naar aanleiding van de alom gekende sigarettenmoord in Oostende en cyberpesten.

De organisatie had als doel de kinderen hun emoties laten beheersen en ze zo weerbaarder te maken in onze maatschappij. De Delvauxzaal van het Casino Kursaal zat dan ook afgeladen vol met ouders, kinderen en leerkrachten om de viering van dichtbij mee te maken.

Elke week worden kinderen met behulp van een begeleidende coach bewust gemaakt van hun eigen emoties en die van andere kinderen. Ondertussen is het project al tien jaar bezig en kan het een groot succes worden genoemd. Tijdens de viering in het Kursaal werd het project aan de ouders nog eens uitgelegd waardoor ouders ook beter kunnen inspelen op het verhaal dat de kinderen s’avonds bij thuiskomst vertellen.

De coaches leren de kinderen vooral omgaan met spanning, agressie, gevoelens van trots, vreugde en eigenwaarde. Tom Germonpré, schepen van Onderwijs en Kansen voor Kinderen gaf nog mee dat de stad in dergelijke waardevolle projecten graag investeert en daarom in 2016 een bedrag van 5.000 euro vrijmaakt voor de verdere uitwerking van OKIDOO.

(JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.