Theater Antigone houdt Kunstendag voor Kinderen

© gf
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Op zondag 15 november organiseert Theater Antigone een online Kunstendag met ook enkele activiteiten op het Sint-Amandsplein in Kortrijk op wijk Overleie.

Theater Antigone plande enkele leuke activiteiten op 15 november. “We hebben hier zelf nog niet over gecommuniceerd omdat we door de coronaverstrenging pas laat aan de slag konden gaan met een aangepast programma”, duidt Hannah Tilquin als verantwoordelijke educatie en publiekswerking bij Antigone. “Ik kan nu al meegeven dat er een cavia loopt door een parcours gebouwd door kinderen.” Als sinds het begin van de week zijn kinderen aan het bouwen aan decorstukken. Die zullen ze op zondag om 10 uur afgeven aan de scenograaf van Theater Antigone. “Daar wordt dan ter plekke een parcours gebouwd met alle verschillende decorstukken. Nadien zal er een cavia in het parcours gelanceerd worden, die een camera op zijn rug heeft. De kinderen kunnen dit thuis volgen via een live zoomsessie. Later zal de video ook online te zien zijn.”

Dans op het Sint-Amandsplein

Een groep kinderen heeft de voorbije week ook een dans voorbereid. Ze tonen die om 10 uur op het Sint-Amandsplein, dit onder leiding van choreograaf Amin. Een uurtje later volgt een zangmoment. “Ze zingen de muziek bij een animatiefilm die geprojecteerd zal worden op het plein.” Ook dit moment hebben de kinderen de afgelopen week/weken voorbereid. “Kunst beleven en daadwerkelijk doen is iets essentieel voor kinderen in deze tijden”, besluit Hannah Tilquin. De Kunstendag voor Kinderen is een initiatief van de Vlaamse Overheid. (PVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.