The Obstacle Run lokt 37 ploegen naar Diksmuide

op de foto zien we een aantal deelnemers aan The Obstacle Run en vooraan derde, vierde en vijfde van links de organisatoren Maaike Mertens, Romy Decoster en Phebe Verhelst. © ACK
Redactie KW

Drie laatstejaarsstudenten van de richting eventmanagment in de hogeschool Vives organiseerden op zaterdag 11 maart een origineel evenement als bachelerproef. Hun Obstacle Run lokte 37 ploegen van telkens vijf deelnemers.

Drie toekomstige eventmanagers, Maaike Mertens (22) uit Brugge, Romy Decoster (21) uit Kortemark en Phebe Verhelst (20) uit Roeselare organiseerden samen The Obstacle Cup voor bedrijven, verenigingen en vriendengroepen. “Na een brainstorm kwam dit idee uit de bus”, vertelt Maaike Mertens. “We staken heel wat tijd en energie in het project. Eerst en vooral werd naar een geschikte locatie gezocht en uiteindelijk bleven nog Oostende en Diksmuide over.”

Na afspraak met de provincie en een plaatsbezoek stond de keuze vast: het werd Diksmuide. “We kregen meteen de goedkeuring en de medewerking van de provincie die het domein op dat moment voor ons vrijhield”, vertelt Romy Decoster. “Daarbij kwam dat het een groot domein is, waarbij ook voor de kinderen de mogelijkheid was om de kinderboerderij te bezoeken. Met The Obstacle Cup wilden we de nadruk leggen op het feit dat je als team veel meer kan bereiken en veel obstakels kan overwinnen.”

Deelnemers konden kiezen uit een parcours van 3 kilometer en eentje van 9 kilometer. 37 ploegen van telkens 5 deelnemers kwamen aan de start. “Een geslaagde dag en we hopen dat onze bachelorproef hiermee geslaagd is”, besluit Maaike. (ACK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.