Terug samen aan de blok

Vanaf woensdag mag er weer in groep geblokt worden, tot 100 studenten kunnen zich installeren in de Porseleinhallen. © (Foto SL)
Redactie KW

De federale overheid laat het toe, dus wil ook de gemeente Wevelgem haar studenten de mogelijkheid geven om samen te blokken “We kregen de voorbije weken veel signalen van studenten die het echt wel missen om samen te blokken”, zegt schepen van jeugd Bas Surmont (CD&V). “Samen studeren geeft hen het gevoel dat ze er niet alleen voor staan, en zien studeren doet studeren.”

Vanaf woensdag kunnen de studenten terecht op drie locaties, telkens tussen 9 en 22 uur: de Porseleinhallen in Wevelgem, de Cerf in Gullegem en de sporthal in Moorsele. Daar worden plaatsen voorzien voor respectievelijk 100, 40 en 30 personen.

“We houden strikte veiligheidsmaatregelen in acht”, vervolgt schepen Surmont. “Zo wordt maar een student per tien vierkante meter toegelaten, moet er verplicht online ingeschreven worden, moeten studenten hun handen ontsmetten bij het binnenkomen, en telkens hun tafel en stoel ontsmetten wanneer ze aankomen en vertrekken. Tenslotte brengen we looplijnen aan die ze moeten volgen en mogen ze niet allemaal tegelijkertijd pauze nemen.” Inschrijven vooraf moet, en zo te horen aan de enthousiaste reacties zal het voor de rappe zijn.

Inschrijven kan via www.wevelgem.be/webshopjeugd.

(SL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten