Ter Groene Poorte promoot duurzame vis

Ter Groene Poorte zette deze week zijn ‘Vlaamse Visproject’ in de kijker. Met een speciale gids wil de school duurzame vis van bij ons promoten, specifiek naar grootkeukens toe.

Dinsdag werd in Ter Groene Poorte de Vlaamse Visgids voorgesteld, een coproductie met de Zeebrugse visgroothandel Chef’s Secret, groenten- en fruitgroothandel Vlaemynck uit Veurne en het Mechels bedrijf Verstegen, dat gespecialiseerd is in kruiden en specerijen. De twaalf duurzame visrecepten in deze gids – een voor elke maand van het jaar – werden speciaal ontwikkeld door de leerlingen Grootkeukenschool van Ter Groene Poorte. De leerlingen namen als leidraad de ‘Vis van de maand’-campagne van VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing.

Duurzaam én betaalbaar

Marten Vanspeybrouck, technisch adviseur van de Grootkeukenschool in Ter Groene Poorte, motiveert. “De achterliggende gedachte is dat we op een boogscheut van onze school drie vissershavens hebben met heerlijke, verse, wilde vis die ook nog eens duurzaam én betaalbaar is. Waarom zou onze vis dan van Vietnam, China of Rusland moeten komen? Een bijkomend argument is dat vis van bij ons geen toegevoegd water bevat.”

(MDW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.