https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Taalproject ‘De Taalvulkaan’ krijgt een tweede editie in Hooglede

Schepenen Rik Vanwildemeersch, Dimitri Carpentier en Frederik sap, Emma Vandermeersch en Nancy Huyghe van het Huis van het Kind, schepen Julie Misplon en burgemeester Rita Demaré. (foto JT)
Redactie KW

Huis van het Kind Hooglede-Gits start dit schooljaar opnieuw op met het taalproject De Taalvulkaan. Er wordt wekelijks een taalklasje georganiseerd voor anderstalige leerlingen van het derde kleuter tot en met het derde leerjaar. Dit werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd en vanwege het succes komt er nu een tweede editie.

“Vanuit de scholen werd het signaal gegeven dat er tijdens de schooluren vaak onvoldoende tijd en ruimte is om de extra zorg rond het Nederlands leren op te nemen. We hopen hieraan tegemoet te komen met dit project”, geeft Nancy Huyghe van de dienst Huis van het Kind mee.

Slotevent

“Door middel van knutselen, koken, voorlezen, gezelschapsspelen en andere activiteiten leren de kinderen de Nederlandse taal verder ontwikkelen. Op het einde volgt dan een slotevent waarbij ook de ouders betrokken worden. Vorig schooljaar konden we steeds een tien à vijftien leerlingen ontvangen, we hopen dit aantal dit schooljaar minstens te evenaren.”

De Taalvulkaan gaat steeds door op vrijdag van 15.30 uur tot 16.30 uur in het Huis van het Kind. Inschrijven kan via de school, door langs te komen in het Huis van het Kind of via huisvanhetkind@hooglede.be. De kostprijs voor een volledig schooljaar bedraagt 12 euro. Voor dit project (en voor andere projecten) wordt gewerkt met vrijwilligers. Die kunnen zich ook aanmelden op het bovenstaande e-mailadres.

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.