‘t Saam Karavaan trekt langs zorgvoorzieningen

De directeur en leerkrachten bij de plooicaravan waarmee ze bij de verschillende voorzieningen zullen langsgaan om radio te maken.© ACK
De directeur en leerkrachten bij de plooicaravan waarmee ze bij de verschillende voorzieningen zullen langsgaan om radio te maken.© ACK
Redactie KW

Van 31 mei tot 4 juni trekt de ‘t Saam Karavaan langs verschillende zorgvoorzieningen in de regio. De leerlingen van de derde graad Leefzorg en Welzijn haalden hiervoor hun inspiratie bij Joris en Dompi van Radio Gaga. Op die manier kunnen ze toch nog iets bijzonders organiseren voor de examentijd en het einde van het schooljaar.

“Normaal worden voor deze leerlingen inleefdagen georganiseerd, wat altijd heel leuk is voor hen, maar door de coronapandemie kunnen ze nu niet in de voorzieningen langsgaan. Maar we bleven niet bij de pakken zitten en zochten naar een fijn alternatief. Toen kwamen we op het idee om onze lijfspreuk, ‘een school die verbindt’, waar te maken op een leuke manier. De ‘t Saam Karavaan was geboren”, vertelt leerkracht Stijn Sinnaeve.

“Tijdens de week van 31 mei tot 4 juni gaan we naar verschillende voorzieningen in onze streek. Daar zullen we muziek maken maar ook mensen interviewen: onze eigen leerlingen, de bewoners en de medewerkers van de voorziening, de vrijwilligers en de familie en bezoekers. Iedereen zal een plaatje kunnen aanvragen en tussendoor komen verschillende mensen aan het woord. De uitzendingen worden telkens ter plaatse opgenomen vanuit een ‘mobiele studio’. De deejays van dienst zijn leerkrachten omdat er in de voorzieningen nog altijd geen leerlingen binnen kunnen door de pandemie.”

Samenwerken

Toch blijven de leerlingen met het geheel verbonden want elke klas zal attenties maken voor de voorzieningen waar de ’t Saam Karavaan passeert. “In totaal zullen een 400-tal leerlingen hieraan werken, opnieuw een samenwerking tussen de verschillende afdelingen. Tien leerkrachten zijn betrokken bij het realiseren van ’t Saam Karavaan. Iedere dag in de voormiddag wordt muziek gemaakt op school om dan over de middag met de caravan naar de locaties te vertrekken. Waar mogelijk zullen de uitzendingen ook tijdens de lessen te volgen zijn en wie thuis les volgt, zal de uitzending kunnen volgen via de facebookpagina van de school”, geeft directeur Bart Laleman nog mee.

“We parkeren onze caravan op maandag in het Begijnhof in Diksmuide, dinsdag gaan we naar het wzc Cassiers, woensdag komt kinderdagverblijf Prutske aan de beurt, donderdag maken we muziek bij De Vleugels in Klerken en we sluiten af met een uitzending in het Yserheem. De verschillende interviews zullen beschikbaar blijven zodat de leerlingen ze opnieuw kunnen beluisteren. De leerkrachten die hieraan meewerken, doen dit in hun vrije tijd.” Zowel directie als de leerkrachten en de leerlingen zijn enthousiast over ’t Saam Karavaan. Ze hopen hiermee ook wat zon te brengen bij de verschillende voorzieningen. (ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier