‘t Fort van weleer schittert weer: nieuwe schoolgebouwen opnieuw vol leerlingen

De leerlingen van het eerste jaar werden onthaald in een grote frisse vernieuwde onthaalruimte. © EDB
Redactie KW

De jongeren van de eerste graad van Guldensporencollege campus Plein namen op maandag 3 september hun intrek in de vernieuwde gebouwen aan het Plein in Kortrijk.

Na een schooljaar in De Kuil, het schoolgebouw aan de kant van de Kleine Leiestraat op campus Plein, kon de eerste graad van het Guldensporencollege zijn intrek nemen in het gerenoveerd en gerestaureerd gebouw aan het Plein. Tot eind juni 2017 was de eerste graad van het Guldensporencollege gevestigd aan de Langemeersstraat, in de gebouwen van het vroegere Sint-Jozefinstituut. Deze gebouwen werden vorig schooljaar verlaten, maar de renovatiewerken aan wat vroeger ‘t Fort was, duurden nog een volledig jaar.

Het hele gebouw werd gerestaureerd en vernieuwd. Er zijn grote lichte klas- en vaklokalen en lokalen voor co-teaching. De gerestaureerde kapel doet nu dienst als groepswerkruimte.

Een week

“Het was nipt”, stelt directeur Philip Logie. “We konden pas het laatste weekend van augustus in het gebouw om te verhuizen en hadden hier dus slechts één week de tijd voor. Het gebouw werd vorige vrijdag voorlopig opgeleverd. Nu wordt er nog her en der wat afgewerkt. Het volgende project is nog een speelplaats tussen het nieuwe schoolrestaurant en de school, maar deze werken zullen niet zoveel tijd meer in beslag nemen en niet voor zoveel hinder meer zorgen.”

't Fort van weleer schittert weer: nieuwe schoolgebouwen opnieuw vol leerlingen
© EDB

Op Campus Plein lopen dit schooljaar 305 leerlingen van de eerste graad, onder wie 150 nieuwe leerlingen, school. De nieuwe leerlingen van het eerste jaar komen uit veertig verschillende basisscholen van Kortrijk en omstreken. (EDB – foto EDB)