https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

‘t Bikschooltje is klaar om weer leerlingen te ontvangen

We zien links directeur Martine Plouvier en rechts schepen van Onderwijs Peter Vantomme. © RB
Redactie KW

Gemeentelijke basisschool’t Bikschooltje is met haar 58 leerlingen (34 in het lager en 24 kleuters) de kleinste school van de Bakelandtgemeente. Daar staat directeur Martine Plouvier met haar team leerkrachten paraat om de kinderen volgens de wettelijke richtlijnen op te vangen.

“Morgen vrijdag 15 mei beginnen we met proefdraaien voor de kinderen van het eerste, tweede en zesde leerjaar. Maandag gaan we dan volop aan de slag. Het vraagt wel wat denkwerk en schema’s om volgens de wettelijke richtlijnen de kinderen op te vangen. Via pictogrammen, pijlen, wegwijzers en kleurencodes met rood en groen voor de in-, uit- en doorgangen worden de kinderen veilig naar en van hun plaats begeleid. We hebben ze als voorbereiding een filmpje gestuurd om hen te verwelkomen.”

Poetsen, ontsmetten en handen wassen

“Om het best passende lesrooster op te bouwen, komen de kinderen van het eerste en tweede leerjaar 7 halve dagen per week, 5 maal in de voormiddag en 2 maal in de namiddag. Het zesde leerjaar komt 2 volle dagen. Voor de overige leerlingen blijven de lesgevers in contact met hen via internet en kunnen ze continu de opdrachten van hun lesgevers bekijken. We hebben ook een coronawebsite gemaakt. Over de middag proberen we de leslokalen vrij te houden voor een extra grondige poetsbeurt en ontsmetting. De kinderen worden ook aangemoedigd om regelmatig de handen te wassen”, vertelt directrice Martine Plouvier.

Verhuis

“We proberen de kinderen zoveel als mogelijk in hun klas te laten werken, maar voor het eerste en tweede leerjaar was dit onmogelijk. Hun leslokaal was te klein, de 12 kinderen verhuizen naar de Mariazaal”, besluit de directeur. (RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten