Syntra West investeert in code rood en koopt apparatuur voor online onderwijs

Epidemioloog Pierre Van Damme wil weer overschakelen op afstandsonderwijs. © Getty Images
Redactie KW

Vanuit de wetenschap dat we nog lang met covid-19 zullen moeten leven, heeft Syntra West tijdens de zomermaanden volop geïnvesteerd in moderne apparatuur voor online onderwijs.

Naast een online leerplatform (o.a. gebruikt om lesmateriaal te delen, online les te volgen, e-learnings te delen, te chatten in de groep) werden 120 camerasystemen en bijhorende geluidsapparatuur aangekocht. Hierdoor is het voor de cursisten mogelijk om theoretische opleidingen live mee te maken in de campus of vanop afstand in te loggen en online de les mee te volgen.

Digitale taskforce

Om alles in goede banen te leiden, werd intern een digitale taskforce opgericht, die ondertussen al meer dan 500 docenten opleidde in de nieuwste digitale technologie. Dit team fungeert eveneens als eerstelijnshulp voor docenten en cursisten bij vragen.

Syntra West schakelde intussen naar code rood. Dankzij deze maatregelen staat de organisatie klaar om cursisten maximaal online te ontvangen voor theoretische lessen. De praktijklessen mogen blijven doorgaan volgens de strengste coronaprotocollen met veel aandacht voor persoonlijke bescherming, aangepaste bezettingen in de lokalen en een aangepaste infrastructuur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier