Sven Ornelis beloont Roeselaarse BuSO leerlingen met fuif voor hun inzet voor Congolese kinderen met downsyndroom

Sven Ornelis zorgde voor een stevig feestje. © Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Sint-Idesbald, een school voor buitengewoon onderwijs in Roeselare, genoot vandaag van een exclusieve DJ-set van radiopresentator en BV Sven Ornelis. 300 leerlingen sloten de schoolweek dansend en zingend afsluiten tijdens de ‘Final Count Down Party’. De leerlingen en leerkrachten van Sint-Idesbald organiseerden de meest opvallende en originele activiteiten in het kader van de Zuidactie ‘Down in Afrika’ en wonnen daarmee deze DJ-set.

De wedstrijd werd uitgeschreven door Fracarita Belgium, de ngo voor internationale samenwerking van de Groep Broeders van Liefde. Secundaire scholen werden uitgedaagd om zo origineel en creatief mogelijk acties te voeren voor de Zuidactie ‘Down in Afrika’. Die unieke campagne ondersteunt de uitbouw van onderwijs voor kinderen met het downsyndroom in Afrika.

De jury van Fracarita Belgium was erg onder de indruk van de leuke teambuildingsactiviteiten die verschillende klassen van Sint-Idesbald organiseerden. Bovendien maakten de leerlingen van de afdeling Hout Bovenbouw zelf een chukudu, een Congolese houten reuzestep, die gebruikt wordt om zware objecten te verplaatsen.

Drukke dagen

300 leerlingen van zowel BuBaO als BuSO Sint-Idesbald verzamelden in de sporthal op campus De Zilten voor de DJ-set van Sven. Ilse Deceuninck, coördinator: “Onze leerlingen hebben heel de week uitgekeken naar vandaag. Samen met leerlingen en leerkrachten van ons schoolteam hebben we deze week nagedacht over de inkleding van onze sporthal, hebben we affiches en spandoeken gemaakt, voor wat drankjes gezorgd. De sfeer zit er helemaal in.”

Het zijn drukke dagen geweest bij Sint-Idesbald. Afgelopen weekend waren er nog de Bloemendagen en opendeurdagen in zowel BuSO als BuBaO en ook de sportdag deze week zorgde voor heel wat ambiance. “Dit is een topevenement om deze drukke maar bijzonder fijne week af te sluiten”, zegt Ben Mussely, directeur BuSO.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier