Studeren kan ook bij Essevee

© (Foto PNW)
© (Foto PNW)
Redactie KW

Om de blokkende studenten in deze coronatijden een hart onder de riem te steken, opent SV Zulte Waregem deze examenperiode zijn Studie-O-Essevee. Nog tot en met 18 juni kunnen 50 studenten elke dag blokken, met uitzicht op de grasmat.

Wie uitgekeken is op zijn slaapkamer of kot, heeft er sinds maandag een studeeradresje bij. Eersteklasser Zulte Waregem zet het lege Regenboogstadion – of beter Elindus Arena – in om hogeschool- en universiteitsstudenten een studieruimte aan te bieden. “Mei en juni zijn traditioneel drukke maanden voor ons, maar om de gekende redenen hebben we nu de mogelijkheid om iets te betekenen voor de studenten. Het idee speelde al langer in ons hoofd en we zijn blij dat we het nu eindelijk kunnen uitvoeren”, vertelt Marie Werbrouck van Essevee.

Studenten die hun boeken willen bovenhalen, met zicht op de grasmat van Zulte Waregem, zijn elke weekdag welkom tussen 8 uur en 19 uur. Online inschrijven is aangeraden, maar niet verplicht. “Op die manier ben je zeker dat je een zitje hebt. Het is ook mogelijk om je ter plaatse te registeren. Dat is in ieder geval verplicht, want we moeten weten wie hier elke dag zit”, vervolgt Marie. “Voor de rest zijn de studenten vrij: ze mogen pauze nemen, kunnen een frisse neus halen op de tribune en we zetten ook koffie en frisdrank klaar.”

Dinsdagvoormiddag maakten alvast een twintigtal jongeren dankbaar gebruik van het aanbod. “Gisteren (maandag, red.) zaten er nog net iets meer studenten, maar ik vermoed dat de meesten pas ’s namiddags komen. Ze moeten ’s ochtends nog wat op gang komen”, glimlacht Marie. “Ik ben blij dat ik hier kan studeren, voor de afwisseling. Normaal studeer ik op kot of in de bibliotheek met een vriendin”, vertelt één van de studenten. “Je kan hier samen even pauze nemen en het kader is ook wel plezant. Maar het studeren moet je natuurlijk nog altijd zelf doen”, klinkt het.

Waregems schepen van Onderwijs Jo Neirynck (CD&V) is eveneens opgetogen met het initiatief van de eersteklasser. “Het is belangrijk voor de studenten dat er plaatsen zijn die openbaar toegankelijk zijn om te studeren in stilte, of in een stimulerende omgeving met de aanmoediging van medestudenten. Het doet dan ook een groot plezier dat het stadsbestuur kan rekenen op Essevee, met de prachtige infrastructuur van het voetbalstadion, om onze studerende Waregemnaren een stille plek aan te bieden.”

Behalve in de Elindus Arena kan je tijdens de examenperiode ook studeren in de bibliotheek van Waregem. Online reserveren is noodzakelijk, met een maximum van twee studiemomenten per week. De bibliotheek is op maandag, woensdag en vrijdag open van 13 uur tot 19 uur, op dinsdag en donderdag van 10 uur tot 19 uur en op zaterdag van 10 uur tot 16 uur. Meer informatie via www.waregem.bibliotheek.be/agenda/studeren-de-bib . (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.