Studentenproject Ieper brengt je al fietsend bij lokale producenten

Louise Bergez, Sarah Delemar en Liesbeth Decapmaker aan hun stand op de markt in Ieper. (foto EG)
Louise Bergez, Sarah Delemar en Liesbeth Decapmaker aan hun stand op de markt in Ieper. (foto EG)
Redactie KW

Vijf studenten uit Vives Kortrijk promoten de korte keten in de Westhoek aan de hand van een goodiebag boordevol lekkers van lokale producenten uit de streek, gekoppeld aan een fietsbelevingstocht.

De studentenonderneming bestaat uit vijf bachelor studenten sociaal werk van Vives Kortrijk. Ze zijn afkomstig uit Ieper en Heuvelland. Ferre Willems, Jesse Clochet, Sarah Delemar, Louise Bergez en Liesbeth Decapmaker willen lokale producenten op een interactieve manier onder de aandacht brengen. Ze willen met hun bachelorproef de mensen uit de regio dichter bij de lokale producenten brengen aan de hand van een fietsbelevingstocht.

“Toen we te horen kregen dat we voor onze bachelorproef een eigen onderneming mochten oprichten, was het al snel beslist dat we het ecologische aan het maatschappelijke wilden koppelen”, vertelt Liesbeth Decapmaker.

“Na het brainstormen over mogelijke oplossingen om de korte keten te promoten, zijn we op de ‘Bag To The Origin’ gekomen. We verkopen een zak waarin verschillende producten zitten die uit een bepaalde regio komen. Hieraan hebben we een fietstocht gekoppeld. Zo proef je zowel je streek met de mond en leer je die ook kennen op een actieve manier met een uitgestippelde fietstocht. De fietstocht is 33 km lang en vormt een lus tussen Ieper en Heuvelland. Onderweg passeer je de deelnemende producenten: Hoevewinkel Coppein Filip en Els uit Ieper, Hoeve Zuid Bellegoed Ieper, Milieuboerderij De Palingbeek Zillebeke en Wijngoed Monteberg in Heuvelland.”

Korte keten promoten

“Na onze identieke actie in de Leiestreek hebben we beslist om een nieuwe editie te lanceren: de ‘Bag To The Origin Westhoek’, zegt Sarah Delemar, lid van de groep.

“We kozen voor de Westhoek omdat er een mooi aanbod is aan lokale kwaliteitsproducten. Ze hebben gekozen voor verse producten die het hele gezin zullen smaken. Intussen verkochten we de goodiebags op de Lokaalmarkt en tijdens de zaterdagmarkt in Ieper. De zakken worden verkocht in de toeristische dienst van Heuvelland en kunnen ook via https://www.facebook.com/Bagtotheorigin en www.ecolocals.org besteld worden.”

(EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier