Studentenclub uit Roeselare viert 30ste verjaardag met Lustrumgala

De dames en heren van Moeder Brecht met Sebastiaan Naeyaert, Renaat Schouteeten, Eva Dejaegher, Julie Van Eecke, Jens Casteele, Midas Capoen, Maxime Deraedt, Benedict Rooryck, Aaron Vandeputte en Björn Demaree. (foto SB) © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Bijna dag op dag 30 jaar geleden zag de Roeselaarse studentenclub Moeder Brecht het levenslicht. En die verjaardag wordt op 9 februari gevierd met een Lustrumgala op de site van Damman-Croes.

Moeder Brecht, de studentenvereniging van de studenten aan Vives Roeselare, viert haar dertigste verjaardag. De vereniging werd indertijd gesticht voor de studenten die toen in Roeselare graduaat landbouw studeerden. “Intussen is de club altijd meegegroeid met de nieuwe richtingen die op vandaag aan Vives Roeselare worden gedoceerd, maar de link met de landbouw is er nog steeds”, vertelt Sebastiaan Naeyaert, peter van Moeder Brecht en zelf nog niet zo lang afgestudeerd als landmeter. “Vandaag tellen we een 60-tal leden en 9 bestuursleden. De overgrote meerderheid daarvan volgt ook vandaag een richting die iets met landbouw te maken heeft.”

Naar aanleiding van die dertigste verjaardag, tovert Moeder Brecht haar jaarlijkse galabal om tot een lustrumgala. “Het wordt een knallend feest zoals we er elk jaar één geven, maar deze keer hebben we toch gezorgd voor een extra touch op het vlak van aankleding, licht en geluid”, aldus Sebastiaan.

Deftige week

De week voorafgaand aan het galabal is voor het praesidium en de commilitones van Moeder Brecht traditiegetrouw een ‘deftige week’. “Alle leden gaan dan de hele week netjes gekleed door het leven: naar de les, op straat, op café, … Ze doen alles in kostuum of jurk en met hun studentenlint aan”, weet Sebastiaan. “En dat allemaal in de aanloop naar het gala.”

Nieuwe locatie

Door onvoorziene omstandigheden moest de organisatie op het laatste nippertje op zoek naar een nieuwe locatie. Sebastiaan: “Het gala zou eerst, net als de vorige jaren, plaatsvinden in de stal De Ruiter, maar dat werd plots onmogelijk. We zijn dan last-minute op zoek gegaan naar een nieuw onderkomen, en dat vonden we in de site van Damman-Croes in de Spanjestraat.”

Veel voorbereiding

De onverwachte locatiewijziging kwam dan pas kort geleden, toch zijn de studenten en het praesidium van Moeder Brecht al maanden bezig met de voorbereidingen van hun lustrumgala. “In november organiseren we ook een fuif, en eigenlijk zijn we al sinds dan aan het werk met de voorbereidingen van het gala”, legt Sebastiaan uit.

“We verzorgen zelf alle voorzieningen in de zaal, dat zorgt voor een flinke uitdaging, zeker met de onverwachte locatiewijziging die daar nog bij kwam. Ook de komende week staat ons nog heel wat werk te wachten: de opbouw van de zaal zelf vraagt zeker nog 3 dagen werk. Maar we doen het graag, want het feest is ieder jaar opnieuw geslaagd!”

Tickets voor het Lustrumgala kosten 14 euro in voorverkoop, 15 euro voor leden van andere studentenclubs die met hun lint naar het feest komen, en 16 euro aan de deur. Ze zijn te verkrijgen bij de leden en het praesidium van Moeder Brecht en op verschillende voorverkoopadressen, waaronder De Vagant. (Katrien Devulder)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.