Studenten Vives Kortrijk nemen deel aan Shell-Eco-marathon in Londen

© JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Het Eco-team van Vives Kortrijk neemt op 2 juli deel aan de Shell-Eco-marathon in Londen. Het project kadert in de bachelorproef van de studenten.

De Eco-marathon is een jaarlijkse competitie, die gesponsord wordt door Shell. “De wedstrijd gaat niet om de snelheid maar om de efficiëntie van de voertuigen. Het is de bedoeling om een zo laag mogelijk verbruik per kilometer te genereren“, duidt Frederik Van Den Broeck als Lector autotechnologie. Het Eco-team bestaat uit vier laatstejaarsstudenten: Kilian Baillievier en Tim Demeyere van autotechnologie en Thomas De Vriese en Douwe De Deygere van automotive management. Hun wagen is afgewerkt.

“Onze uitdaging dit jaar was het optimaliseren van de huidige wagen. Tijdens de wedstrijd vorig jaar bleken nog verschillende kinderziektes aanwezig bij de elektrische motor en het elektronisch besturingspaneel. Hier en daar raakte iets los of kapot. We raakten toen de tweede keer niet door de keuring”, aldus de studenten, die sinds maart fulltime bezig waren aan de wagen.

“Dit allemaal in functie van onze deelname aan de marathon in juli, waar we voor de volle honderd procent gaan voor een prachtige prestatie. Vives neemt al 8 jaar deel aan deze wedstrijd en ieder jaar worden we beter en beter.” “Ze moeten zelf alles regelen, hun reis, hun netwerk, internet, uitwisseling, enzovoort. Ook de zeer strenge reglementen kennen. Het is een groot engagement“, besluit Frederik.

(Peter Van Herzeele/foto JVGK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.