Studenten trappen academiejaar in Kortrijk af op Student Welcome

Donderdagavond mocht Student Welcome het academiejaar in Kortrijk muzikaal aftrappen. Het volledige Schouwburgplein werd omgetoverd tot een heus feestparadijs en ook het vertrouwde podium kreeg weer zijn oorspronkelijke locatie. De combinatie tussen live bands en dj’s zorgde voor een unieke sfeer onder het aanwezige volk. De luttele druppels die ex-orkaan Lorenzo liet neerdwarrelen over de feestvierders kon de sfeer geenszins bederven.

Het podium keerde terug naar zijn vertrouwde plekje. © TVK

Wij wurmden ons een weg tussen het feestgedruis en kwamen de vriendengroep van Nicolas tegen, die duidelijk al een paar keer langs de bar was geweest. “Het is uiteraard zorgeloos genieten vandaag. We feesten nog één keer voordat we er helemaal invliegen en wie weet maken we wel nieuwe vrienden vandaag. Ook de frisse wind die door het evenement gewaaid heeft, hebben we als positief ervaren. Vooral Michael Shack was een aanrader”, besluit hij.

Onder de studenten was er een zekere vibe aanwezig die een gemoedelijke sfeer teweegbracht. Heel wat aanwezigen kwamen dan ook met de fiets langs en lieten de auto achterwege. “Het is een veiliger alternatief dan de auto op avonden als deze. Als we teveel gedronken hebben, gaan we gewoon te voet naar ons kot en komen we de fiets ophalen morgenochtend, maar als brave student zal dat natuurlijk niet gebeuren”, vertelt Laurens ons.

Ook op vlak van welzijn waren er geen noemenswaardige incidenten. “Het was een zeer rustige en kalme editie dit jaar, net zoals vorig jaar waren er geen noemenswaardige incidenten. Los van een aantal kleine interventies mogen we spreken van een zeer aangename avond”, besluit Rick Vercoutere, communicatieverantwoordelijke van het Rode Kruis

Ook de organisatie blikt tevreden terug. Op piekmomenten stond het plein volledig vol, dat was vooral het geval tijdens de komst van de DJ Lester Williams. “Met een verloop van ongeveer 5.100 personen doorheen de avond mogen we spreken van een mooie editie. We hebben geleerd uit de kinderfoutjes en ook de herbruikbare bekers waren een goed leerproces. We werken nu aan de beperkingen, zodat ze weg zijn tegen volgend jaar”, besluit Thomas Vanhoutte van de organisatie. De organisatie hoopt tegen de namiddag klaar te zijn met de afbraak en opruiming.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.