Studenten kunnen gebruikmaken van Blok@Ieper

Het blokcentrum in het Vleeshuis opent dit jaar wat vroeger de deuren.©Eric Flamand
Het blokcentrum in het Vleeshuis opent dit jaar wat vroeger de deuren.©Eric Flamand
Redactie KW

De examens zijn in zicht en daarbij gaan opnieuw heel wat studenten op zoek naar een rustige locatie waar ze zich de leerstof eigen kunnen maken. Vanaf 10 december kunnen blokkende studenten terecht in het Vleeshuis waar ze in alle rust en met respect voor de geldende maatregelen kunnen studeren.

Voor de komende examens wordt er net als andere jaren Blok@Ieper georganiseerd vanuit de jeugddienst voor de studenten. Dimitry Soenen, schepen van Jeugd: “We merkten dat sommige studenten dit jaar nog meer nood hebben aan samen studeren.”

“Daarom hebben we ons vanuit de stad en met de jeugddienst ingezet om Blok@Ieper 10 dagen eerder te kunnen laten starten. Ook de uren in vergelijking met de andere corona-blokperiodes zijn uitgebreid. We wensen de studenten heel veel succes met de komende blokperiode!”

Inschrijven verplicht

De deuren van het Vleeshuis openen op donderdag 10 december en blijven zeker open tot en met woensdag 20 januari, telkens van 8 tot 20 uur. Op 24 december en 31 december sluit het blokcentrum om 17 uur en op 25 december en 1 januari blijft het volledig dicht.

Inschrijven is dit jaar wel verplicht en gebeurt via de Facebookgroep Blok@Ieper, telkens op een vooraf bepaald tijdstip. Blok@Ieper is er voor de studenten die in Ieper wonen. Jongeren die in een moeilijke thuissituatie zitten, krijgen voorrang. Wie geen facebookaccount heeft, kan via tel. 057 239 560 (JOC Ieper) reserveren.

Naast het verplicht inschrijven, zijn er nog andere richtlijnen. Zo is er voldoende afstand tussen de tafels en moeten er looplijnen gevolgd worden. Alle info werd op de Facebookpagina Blok@Ieper geplaatst. (EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier