Studenten Howest Brugge en Kortrijk bouwen openbaar toilet in India

De studenten verzamelden voor hun stage het nodige geld om verschillende projecten op het getouw te kunnen zetten. © MPM
Redactie KW

Deze week openden derdejaarsstudenten Jens De Bel, Willeke Verschueren, Elize Tollet en Oona Van Nieuwenhuyse een openbaar toilet voor de scavangers in India.

Deze week openden derdejaarsstudenten Jens De Bel (22 jaar, Brugge, bachelor secundair onderwijs Geschiedenis – Engels), Willeke Verschueren (20 jaar, Kluisbergen – toegepaste psychologie) Elize Tollet (21 jaar, Boutersem – ergotherapie) en Oona Van Nieuwenhuyse (20 jaar, Menen – ergotherapie) een openbaar toilet voor de scavangers in India.

Het viertal studeert aan de Howest, campus Brugge/Kortrijk en ze realiseerden hun project tijdens hun stage van drie maanden in Zuid-India, bij NGO Maruthu Muthu Trust in Tiruchirapalli.

De studenten verzamelden voor hun stage het nodige geld om verschillende projecten op het getouw te kunnen zetten. Eén van die projecten is dus de opbouw van een openbaar toilet in een regio waar armoede schering en inslag is. De kinderen uit de buurt hielpen de Belgische studenten met de schilderwerken.

(MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.